Ideeën en Inspiratie

Sjabloneren met sierpleister

Stenciling with decorative plaster

Wij willen u graag inspireren om te experimenteren met het gebruik van een sjabloon dat verder gaat dan alleen het overschilderen van een patroon op de muur. In dit artikel presenteren we een zeer populaire methode om muren te versieren met sierpleister.

Het ziet er ongetwijfeld geweldig uit en is niet zo moeilijk te maken als het lijkt. Decoratieve pleister, vooral die welke architectonisch beton imiteert, biedt onbeperkte mogelijkheden van creatie. Het is gemakkelijk aan te brengen en vereist geen grote ervaring in het hanteren met een troffel en gipsmassa.

gemaakt door | dekoracyjne.com.pl

Om een ruimtelijke decoratie te maken met behulp van een sjabloon, kunnen we verschillende materialen gebruiken, zoals: hard gips, acrylpleister, travertijnpleister, stucwerk, elke decoratieve structuurpleister, en zelfs gewone gipsplamuur zal perfect zijn. De keuze hangt alleen af van het eindresultaat dat we willen bereiken. Door ze te mengen met verschillende toevoegingen zoals glitter, metaalstof, decoratiezand, fluorescentiepoeder of gewoon met behulp van decoratieve verf, kunnen we een uniek decoratief element creëren dat iedereen zal bekoren.
De belangrijkste fase bij het maken van een decor is de voorbereiding van de ondergrond. Hier moet bijzondere aandacht worden besteed aan het grondig reinigen van het oppervlak van vuil of oneffenheden en het nauwkeurig aanbrengen van de primer of grondverf om ervoor te zorgen dat ons decor goed hecht.

gemaakt door | dekoracyjne.com.pl

Wanneer het meest verwachte moment komt, namelijk het creëren van een patroon, kunnen we alleen beperkt worden door onze verbeelding. De uitvoeringsmethoden variëren. Sommigen, die een convex patroon willen verkrijgen, plakken de sjabloon op het oppervlak en brengen er een structurele massa op aan – dit is de meest gebruikte methode. Anderen, die een concaaf patroon willen maken, verkrijgen dit door de sjabloon in het eerder aangebrachte materiaal te drukken. Dan ziet het er ongewoon maar net zo geweldig uit.

gemaakt door winnybrush

Het is belangrijk dat de sjabloon goed is bevestigd. U moet er ook aan denken het onmiddellijk van het oppervlak te verwijderen en nadat de aangebrachte massa is opgedroogd, het af te stoffen of glad te strijken om verdikkingen en scherpe randen weg te werken, natuurlijk als ons doel is een glad oppervlak te verkrijgen. Ten slotte kan acryllak op het patroon worden aangebracht, maar dat is niet nodig. Door de massa aan te vullen met additieven of het decor ermee af te werken, kunt u een glinsterende mandala krijgen die uit de muur komt of stippen met een 3D-effect, die bolling krijgen dankzij hun fluorescerende eigenschappen.

gemaakt door winnybrush

Zoals je ziet is het stencil echt niet zo eng en de tevredenheid over het geleverde werk is gegarandeerd.

Inspirerende patronen uit onze stencilcollecties …