Ideeën en Inspiratie

Idee voor … balkon en terras

Idea for ... balcony and terrace

Doe het zelf … of hoe je stap voor stap nieuw leven geeft aan oude tegels …

Aan de hand van een fotoreportage van een geweldige uitvoering van een van onze klanten presenteren wij u een manier waarop u zonder hulp van een vakman en veel moeite het uiterlijk van reeds verveelde tegels in uw eigen huis kunt opfrissen.

Wat hebben we nodig?

  • grondverf – elke latex primer emulsie
  • herbruikbaar stencil – hier gebruikten we het‘Valetta‘ patroon uit de Nakleo Tile Collection serie
  • krijtverf – het werkt perfect in deze rol, hoewel het meestal wordt gebruikt voor meubelrenovatie
  • polyurethaan vernis – de vernislaag maakt het patroon bestand tegen slijtage en weersomstandigheden
  • schilderstape – daarmee houden we de sjabloon op zijn plaats tijdens het schilderen

Schoonmaken van het oppervlak

De eerste stap is het grondig reinigen van het oppervlak waarop we gaan werken.
Er moet op worden gelet dat er niet het minste vuil of resten achterblijven, omdat dit een negatief effect kan hebben op het eindresultaat.

Grondig voorstrijken

Een andere belangrijke stap is het gronden van het oppervlak door het aanbrengen van een basisverf. Om ervoor te zorgen dat het patroon duurzaam is, moet het zeer zorgvuldig worden aangebracht, bij voorkeur door het 2 of 3 keer te herhalen en het oppervlak goed te laten drogen. Een goede voorbereiding van de ondergrond is de sleutel tot succes.

Het patroon schilderen

Wanneer het oppervlak klaar is voor verdere bewerking, brengt u het patroon aan door de sjabloon te bedekken met een kleine hoeveelheid verf met een schuimroller of een borstel met zachte haren. We doen het voorzichtig en zonder haast. Ieder van ons zal in dit stadium streven naar perfectie, maar vergeet niet dat imperfectie ook schoonheid is! Wij garanderen dat ze smaak toevoegen aan de afgewerkte compositie.

Bescherming van het oppervlak

Na het sjabloneren is het tijd om het te verzegelen en te beschermen. Het gehele oppervlak moet nauwgezet met vernis worden bedekt, zonder ecchymosen, en het proces moet ten minste tweemaal worden herhaald. We laten het 24 uur drogen tussen het aanbrengen van elke laag. Polyurethaanvernis maakt het ingewikkeld gemaakte werk glad en verzegelt het en beschermt het tegen de gevolgen van atmosferische en mechanische factoren.

Het eindresultaat

Aan het eind rest alleen nog het uiteindelijke effect met ons te delen en uw ogen te laten genieten van dit handgemaakte werk.

www.instagram.com/bohohavenmalta/

Aanbevolen producten…