Ideeën en Inspiratie

Oosterse stijl – Een voorproefje van het exotische voor iedereen

Oriental Style - A Taste of the Exotic For Everyone

Een oosterse toevoeging aan uw interieur? Niets gemakkelijker! Vandaag, met dank aan onze klant, laten we u zien hoe u gemakkelijk en goedkoop een vleugje Oriënt kunt toevoegen aan uw huis, kantoor of zelfs terras met behulp van ons stencil en wat gouden pasta! Een algemene renovatie vol stof en rommel is niet altijd nodig om de inrichting te veranderen. Elk, zelfs de kleinste accessoires creëren een eigen karakter van de omringende ruimte. Hoewel velen zich concentreren op een consistente stijl, geloven wij dat het soms de moeite waard is om een beetje gek te doen en een onopvallend maar opvallend accent toe te voegen.


Waarom is het de moeite waard om in te zetten op oosterse accessoires?

Een origineel detail met betrekking tot de Chinese of Japanse cultuur is voldoende om de sfeer van het Verre Oosten te brengen. De oosterse stijl is vooral rijk aan design en kleurvariatie. Het kleurenpalet schommelt rond verschillende tinten geel, rood, oranje met een vleugje zwart en goud. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis, bijvoorbeeld, in de Chinese cultuur symboliseert rood geluk. Rijke kleuren en combinaties van vele tinten hoeven niet overweldigend te zijn. De oosterse stijl past goed bij de badkamer, slaapkamer en tuin. Maar als het hele huis in zo’n stijl inrichten te veel voor je is – is het de moeite waard je te concentreren op kleine accenten – die hebben vaak de grootste kracht!


Onze klant gebruikte het LINFEN-patroon om deze stilering te maken. Interessant is dat zij voor de renovatie een eenvoudige, zwarte ‘LACK’ tafel gebruikte, verkrijgbaar bij elk IKEA-warenhuis. Het tafelblad is een vierkant met een zijde van 55 cm, dus de sjabloon hoefde maar negen keer overgeschilderd te worden om deze originele decoratie te maken! Het patroon werd geschilderd met goudsmidpasta. De gouden kleur past perfect bij de zwarte tafel – je voelt de sfeer van het Verre Oosten. Een originele en goedkope oplossing om een exotisch terras te creëren!


Een van de belangrijkste elementen van een interieur in Oosterse stijl is het meubilair. Onze klant kende deze regel waarschijnlijk toen hij een tafel koos voor decoratie. Hou je van zo’n exotische verandering van decor? Of zou u een ander patroon kiezen? Wij moedigen u aan uw eigen experimenten uit te voeren en de uiteindelijke effecten van uw werk te delen!