Ideeën en Inspiratie

Drie snelle manieren om paasdecoraties te maken met sjablonen

Three quick ways to make Easter decorations with painting stencils

Pasen nadert snel. Op de markt zijn veel kant-en-klare decoraties verkrijgbaar. Kleurrijke paaseieren, wilgentakken, gele kippenfiguren, paaswenskaarten of chocoladehazen hebben de winkelschappen overgenomen en zullen nog een paar dagen bij ons blijven. De keuze is enorm, maar we kunnen niet altijd de decoratie vinden die we willen. In dit geval kun je het beste je vaardigheden gebruiken en zelf iets maken! Lees ons artikel, waarin wij u drie snelle manieren voorstellen om paasversieringen te maken met herbruikbare plastic stencils.

 

#1 Laten we beginnen met paaskaarten

 

Drie snelle manieren om paasdecoraties te maken met sjablonen

Groeten zijn een uniek gebaar naar een naaste. Daarmee brengen we vele warme en vriendelijke woorden over die zorg, belangstelling en aandacht voor onze geliefden moeten uitdrukken. Door ze te presenteren in de vorm van een handgemaakte paaskaart zullen onze gevoelens extra worden benadrukt. Hoe kun je het versieren? Natuurlijk met behulp van sjablonen! De gemakkelijkste manier is om het patroon over te schilderen met verf, pasta of krijt. Kleurrijke schilderijen zullen er zeker uniek uitzien. Als je voor iets uitzonderlijkers wilt gaan, probeer dan de scrapbooking techniek te gebruiken. Het sjabloon kan worden gebruikt om contouren te schetsen voor uitsnijdingen of om patronen te vullen met diverse decoratieve materialen. Met een paaskaart die op deze manier is voorbereid, worden onze groeten nog specialer en de ontvanger zal het werk en het hart dat we erin hebben gestoken zeker waarderen!

 

#2 Versier de tafel!

 

Een vooraf opgestelde paaskaart kan ook een uitnodiging worden om te feesten aan de familietafel. Een goed gekozen tafelkleed of loper accentueert elk servies. Maar alleen een witte tafel dekken zorgt niet voor een gezellige, feestelijke sfeer. Daarvoor zijn extra accenten nodig, want bij een feestelijke paasmaaltijd hoort naast een speciaal menu ook passende versiering! Ook hier kunnen we bekende sjablonen gebruiken. Een zelfgemaakt tafelkleed zal de symboliek van het evenement effectief benadrukken. Het enige wat je nodig hebt is een wit, schoon tafelkleed, een sjabloon met geselecteerd patroon, een stijve borstel of sponskwast en verf die geschikt is om op stoffen te schilderen. Krijt, latex en acrylverf zijn perfect geschikt. Dankzij dit krijgen we een kleurrijke reeks paaseieren, konijntjes, kippen en andere paassymbolen. Elk gerecht ziet er heel feestelijk uit op zo’n gedekte tafel!

Drie snelle manieren om paasdecoraties te maken met sjablonen

 

#3 En als de tafel gedekt is, moet je er iets lekkers op zetten…

 

Drie snelle manieren om paasdecoraties te maken met sjablonen

Pasen is ook een tijd van heerlijk en zoet gebak en traditionele desserts. Het is de moeite waard om hun unieke smaak te benadrukken met een nog feestelijker uiterlijk. Ook hier komen schilderstencils van pas, hoewel we ze deze keer niet zullen gebruiken om te schilderen! Kleinere patronen, zoals paaseieren of konijntjes uit de “Easter” Arts&Crafts Collection-stencil zijn perfect als contouren voor het versieren van taarten met poedersuiker, gekleurde hagelslag of glazuur. Hierdoor zullen de zoete desserts tijdens de luie uurtjes aan de familietafel niet alleen onze smaakpapillen, maar ook onze ogen strelen, waardoor we nog meer worden verleid om ze te proberen.

 

Wij moedigen u nu al aan om te beginnen met de voorbereidingen voor Pasen. Plezier gegarandeerd! Bekijk onze paasstencils die je werk makkelijker maken.