Ideeën en Inspiratie

6 praktische sjabloon tips

6 practical stenciling tips

Willekeurig verfspatten op het stenciloppervlak is niet de juiste methode, dus we hebben zes tips verzameld die uw stencilwerk gemakkelijker maken en waarmee u het gewenste effect kunt bereiken.

Tip #1: Droge borstel methode

Wat is volgens ons de belangrijkste sjabloonregel? Haal overtollige verf uit de kwast! Het gereedschap moet bijna droog zijn na elke lediging. Correct sjabloneren is dus gebaseerd op het aanbrengen van verschillende lagen verf. Hierdoor wordt het patroon gelijkmatig met kleur bedekt en is er bijna geen ongewenste verflekkage onder het sjabloon.

Tip #2: Zet de sjabloon goed vast

Voordat u begint met het schilderen van het patroon moet u ervoor zorgen dat de sjabloon niet beweegt tijdens het sjabloneren. Door de sjabloon stevig op het oppervlak te bevestigen, wordt lekkage van verf sterk verminderd. In de meeste gevallen is een klevende schilderstape, zoals 3M ScotchBlue, meer dan voldoende. Het zal het afbladderen van de grondverf voorkomen. Verwijder uw afplaktape altijd langzaam en trek het schuin.

Tip #3: Tik naar het midden

Wat is verf tikken? Bij deze techniek wordt de verf met een penseel in korte, lichte bewegingen aangebracht door op het oppervlak te tikken. Dit is zeer belangrijk als u een gelijkmatige oppervlaktecoating wilt verkrijgen zonder verflekkage. Zijwaarts strijken of te hard drukken kan leiden tot lelijke doorschijnen van de verf. Schilder vanaf de zijkant van het sjabloon naar het midden toe om ervoor te zorgen dat het patroon nauwkeurig wordt weergegeven en de randen gelijkmatig en glad zijn. Het is het beste om ronde spons penselen of platte penselen.

Tip #4: Eerst geduld

Het is belangrijk om de verf te laten drogen na het schilderen. We begrijpen heel goed dat het niet gemakkelijk is en dat u het patroon meteen wilt bekijken, maar we raden u aan dat niet te doen! U hoeft alleen maar 5-10 minuten te wachten tot de eerste laag gestabiliseerd is. Onvoldoende gedroogde verf kan bij het verwijderen van de sjabloon van het geverfde oppervlak uitlopen en uw werk bederven. Als u te lang wacht, kan de verf aan de sjabloon blijven kleven en met de verf van het oppervlak afbladderen.

Tip #5: Bruggen verbinden

Verbindingsbruggen zijn elementen waarmee de sjabloon kan worden uitgesneden en die hem bij elkaar houden. Zonder bruggen zouden veel patronen niet te maken zijn. Sommige mensen merken hun aanwezigheid helemaal niet op en behandelen ze als een samenhangend element van het patroon, terwijl anderen ze liever wegwerken. Niets gemakkelijker! Na het werk de openingen opvullen met een dun penseel en laten drogen. U hoeft niet bang te zijn dat dit het uiteindelijke effect verandert, want de patronen zijn zo voorbereid dat ze er zowel met als zonder bruggen professioneel uitzien.

Tip #6: Kleine reparaties

Nadat je werk gedaan is, als je eindelijk van het effect kunt genieten, merk je plotseling dat ene element op dat het hele patroon verstoort. Maak je geen zorgen over vooraf! Als het een klein puntje is, kunt u er veilig overheen schilderen met een kleur die lijkt op de kleur van het geverfde oppervlak of proberen het voorzichtig weg te vegen. Je kunt ook glimlachen en imperfectie accepteren, het is tenslotte handwerk.