Ideeën en Inspiratie

3 beste sjabloongereedschappen

3 Best Stenciling Tools

Welk gereedschap ons werk zal vergemakkelijken, is de meest gestelde vraag wanneer we beginnen met interieurdecoratie. Als u besluit met uw eigen handen decoraties te maken met behulp van sjablonen, is de keuze van geschikte kwasten of rollers cruciaal voor een doeltreffend resultaat. In dit bericht laten we zien welk gereedschap geschikt is om onze patronen te schilderen en het gewenste eindeffect te bereiken.

#1: Sponskwast

Het beste gereedschap, zowel voor beginners als voor meer gevorderde decorateurs. Sponsborstels zijn ideaal voor gedetailleerde werken, vooral voor het schilderen van kleine patroondetails. Uiteindelijk ligt het grootste geheim van een perfect eindresultaat in de verfijning van het patroon! Dankzij tapering (meer over deze methode later in deze post) kun je elk oppervlak nauwkeurig schilderen zonder zichtbare en vaak ongewenste penseelstreken. De sponzen zijn ook economisch als het gaat om het verfgebruik en ze bedekken het patroon consonant met kleur. Bovendien, als u verschillende technieken gebruikt om ornamenten te maken, zijn deze kleine gereedschappen perfect voor decoupage of scrapbooking. Dankzij hen bereikt u een interessant ogend effect van veroudering van meubilair of schaduw en het combineren van kleuren. Het schoonmaakgemak is een ander voordeel. Na het werk hoeft u de penselen alleen maar af te wassen met lauw water en ze zijn klaar voor het volgende gebruik.

#2: Borstel met natuurlijk haar

Natuurlijke borstels voldoen aan de eisen van zelfs dikke olieverf, zodat ze zich niet alleen bij het decoreren, maar ook bij veeleisend schilderwerk zullen bewijzen. Bovendien kun je tijdens het schilderen merken dat ze natuurlijke penseelsporen achterlaten, waardoor de patronen een artistiek karakter krijgen. Dankzij hun duurzaamheid raken ze niet beschadigd en kunnen ze jarenlang mooie haren behouden. Ze vereisen echter een korte voorbereiding vooraf – ze moeten voor elk schilderij nat zijn, zodat ze minder verf absorberen. Er is ook een oplossing voor droge en kleverige borstelharen – deze kunnen worden gereinigd met verschillende middelen, waaronder azijn, spiritus en terpentijn.

Hoe kies je de juiste borstel?

Een goede borstel moet haren van verschillende lengte hebben – afzonderlijke haren kunnen van elkaar verschillen, maar maximaal 1 mm. Zo kan de verf zich beter verspreiden op oneffen oppervlakken. Bovendien moet u controleren of er geen haren van de borstel vallen. Tijdens het borstelen kun je zien hoe betrouwbaar de haren aan elkaar gelijmd zijn.

#3: Sponsrollen

De beste oplossing om een groter gebied te bestrijken. Net als sponskwasten is de roller zeer absorberend, waardoor hij de verf gelijkmatig en zonder onnodige spatten op het geschilderde oppervlak verspreidt, waardoor de vorming van strepen tot een minimum wordt beperkt. De rollers zijn ook gemakkelijk schoon te maken – gewoon wassen met lauw water en zeep, en na het drogen zijn ze klaar voor het volgende werk. Helaas is dit gereedschap alleen ideaal voor perfect gladde oppervlakken, zoals muren. Alle ruwe elementen zullen moeten worden verfijnd met andere gereedschappen, bedoeld voor het afwerken van details. Niettemin, als u zo snel mogelijk een groot patroon moet bedekken, zoals bijvoorbeeld Grote Cirkel – Grote Punt zal de roller de ultieme keuze zijn!

Het is de moeite waard alle hulpmiddelen uit te proberen om de juiste werkmethode te vinden. Wij nodigen u uit om ons aanbod schilderijaccessoires te bekijken die uw werk zeker zullen vergemakkelijken. Wij hopen dat dit bericht u zal helpen bij het kiezen van de juiste hulpmiddelen!