Ideeën en Inspiratie

4 eenvoudige tips hoe houten tissuedoos te sjabloneren

4 Easy Hints How to Stencil Wooden Tissue Box

Hoe versier je een houten tissuedoos met sjablonen?

De kleurrijke dozen waarin de tissues zijn verpakt, zijn altijd een blikvanger in de winkelschappen. Ze zijn er in verschillende tinten, vormen en motieven. Ze hebben echter één nadeel – ze zijn wegwerpbaar! Dankzij onze gids zult u zien dat een houten tissuebox, behalve een praktisch en veelzijdig gebruik, ook een unieke decoratie kan zijn! Zelfgemaakte woondecoratie is immers altijd het leukst. Vooral als het zo gemaakt is dat het perfect bij uw interieur past!

Je zult het nodig hebben:

  • DIY & scrapbooking sjablonen
  • acrylverven
  • houten tissue box
  • schuurpapier
  • kleurloze acrylvernis
  • spons borstels
  • borstels van natuurlijk haar
  • doek
  • wegwerphandschoenen, verfbak, water
HINT #1

Begin met het voorbereiden van de materialen:

Heeft u de juiste hulpmiddelen al gekozen? Geweldig! Het is tijd voor de voorbereiding van de tissuebox. Reinig eerst het houten oppervlak met fijn schuurpapier om het glad en oneffen te maken. Als u klaar bent met schuren, veegt u het hele doosoppervlak af met een vochtige doek om al het gevormde stof te verwijderen.

HINT #2

Verf de houten tissuedoos

Nu het oppervlak zo is voorbereid, kunt u de tissuebox schilderen. Voor deze stap kozen we twee tinten uit onze verfsets: “Deep Sea” en “Galaxy Blue”. Bedek de hele doos precies met de lichtere kleur. Zodra het droog is, kunt u een extra, donkerder lijn maken op de bodem van de tissuebox. Het zal een geweldige basis zijn voor gouden ornamenten. Maak de breedte van het decoratiepenseel (ongeveer 2 cm).

HINT #3

Ornamenten maken

Na het schilderen is het hoog tijd om de ornamenten te maken. We hebben stencils nodig voor scrapbooking: “Hoeken” en “Mini Border Set” en ook “Pale Gold” verf. Bevestig de sjabloon op de tissuedoos met plakband. Bij dergelijke gedetailleerde patronen moet u de juiste schildertechniek gebruiken – zo weinig mogelijk verf op het penseel aanbrengen en het patroon met verschillende lagen bedekken. Dit voorkomt ongewenste druipende verf onder de sjabloon.

HINT #4

Het patroon corrigeren en vastzetten

Eenmaal droog, kun je beginnen met kleine correcties. Bedek alle ongewenste elementen met een penseel. Als het effect bevredigend genoeg is, ga dan over tot de laatste fase – het werk veiligstellen. Gebruik daarvoor een kleurloze acrylvernis. Als het volledig droog is, kunt u genieten van een nieuwe, zelfgemaakte decoratie voor uw interieur!