Ideeën en Inspiratie

3 inspiraties voor kerstversiering

3 inspirations for Christmas decorations

Kerstmis klopt aan de deur! Het is de hoogste tijd om de beslotenheid van uw huis te veranderen in een plek vol magie en kerstversiering. Zet u in op de aankoop van kant-en-klare decoraties? Of maak je ze zelf? Niets is immers leuker dan zelfgemaakte decoratie! Een sjabloon, uw favoriete kleurenpalet, decoratieve massa en het juiste gereedschap zijn alles wat u nodig hebt! Denk je dat je alleen muren en meubels kunt versieren? Natuurlijk niet. In het bericht van vandaag laten we je 3 verschillende manieren zien om originele kerstversieringen te maken met herbruikbare plastic stencils. In tegenstelling tot wat het lijkt, is het heel eenvoudig, en de bereiding van zo’n ornament geeft altijd veel plezier en vreugde aan alle leden van het huishouden. Doe inspiratie op Kies uw favoriete kerstboom, kerstman of sneeuwvlok thema, en maak een adembenemende decoratie die iedereen zal verrukken!

#1 Cadeaupapier

Ho! Ho! Ho! Kijkt u uit naar het bezoek van de Kerstman en het symbolische geven van cadeaus aan uw dierbaren? Vermaak jezelf met de voorbereidingen voor de komende kerst! Esthetisch verpakte cadeautjes zijn een perfecte aanvulling op een kerstboom gevuld met kerstballen. Vraagt u zich af hoe u het cadeaupapier met uw eigen handen kunt versieren? We hebben al haast om te helpen! Begin met het uitknippen van het juiste papierformaat. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u gaat schilderen schoon is voordat u met het werk begint. Plaats de sjabloon op het papier waar je maar wilt. Maak het wel vast met papieren afplaktape. Zo voorkomt u ongelijke, lelijke lijnen. Zo’n goed voorbereide sjabloon hoef je alleen maar te vullen met je favoriete kleur, en gladde sponsborstels zullen u zeker helpen het perfecte effect te bereiken en de verf aan te brengen. Na zorgvuldig schilderen haalt u het sjabloon voorzichtig van het papier en laat u het volledig drogen. De hoge kwaliteit en duurzaamheid van de stencil betekent dat u een bepaald patroon steeds opnieuw kunt herhalen! De Kerstman, a kerstman slee of sneeuwvlokken rand? Beperk je niet tot één motief! Combineer ze allemaal en maak een echte kerstcompositie op elk oppervlak!

#2 Kerstmis inscriptie

Bent u een creatief persoon die altijd inzet op out of the box oplossingen? In dat geval zal een bord met een kerstopschrift van decoratieve massa zeker in de smaak vallen. Een paar stevige, geschuurde planken, gips, een schilderstencil en een plamuurmes volstaan om een adembenemend decor te creëren! Hoe maak je zo’n origineel ornament stap voor stap? Op onze website vindt u gedetailleerde instructies die uw taak zeker zullen vergemakkelijken en eventuele twijfels zullen wegnemen. Om de gewenste “final touch” toe te voegen en het hele werk extra te verlichten, is het de moeite waard in te zetten op gekleurde of zilveren glitters. Met een papieren masking tape stencil vullen met het gips, voorzichtig van het oppervlak afscheuren, en bestrooien met brokaat of andere garnituren. Daarin krijgt je ornament nog meer kerstkarakter. Laat het versierde decor volledig drogen. Een even buitengewone manier om een unieke kerstversiering te creëren is het gebruik van sierbeton. Het is niet alleen een minimalistische wandafwerking, maar ook een decoratief element dat rijk is aan details.

#3 Koffie met hagelslag

Peperkoeken voor de kerstboom of koekjes voor de kerstman? Misschien een unieke koffie voor de gasten? Sjablonen schilderen kan op vele manieren, en een heerlijk uitziend drankje is er slechts één van. Het maken van zo’n patroon op koffie kan moeilijk en tijdrovend lijken. Niets kan meer fout zijn! Begin met het bereiden van koffie met veel slagroom of opgeschuimde melk. Leg het sjabloon met het gekozen kerstmotief voorzichtig helemaal bovenaan. Zeef alle specerijen, hagelslag of fijngemalen koffie door de zeef en verwijder voorzichtig het sjabloon. Klaar! Het is een eenvoudige en snelle manier om een buitengewoon decor te creëren dat al uw gasten zeker zal bekoren. Een warme drank die op zo’n originele manier wordt geserveerd, zal de peperkoekkoekjes perfect aanvullen.Zelfgemaakte baksels zijn immers een onlosmakelijk onderdeel van de kersttafel! In ons ruime assortiment vindt u maar liefst twee verschillende sets patronen die ontworpen zijn om feestelijke snoepjes te versieren. Sneeuwman, de Kerstman en een rendier? Of misschien een sneeuwvlok een vallende ster en een sok? Op welke ga je wedden? Beperk jezelf niet! Mix beide ensembles en ga uit je dak met de kerstversiering!