Ideeën en Inspiratie

VIVA MAGENTA – PANTONE KLEUR VAN HET JAAR 2023

VIVA MAGENTA - PANTONE COLOR OF THE YEAR 2023

Het Amerikaanse Pantone Instituut koos, zoals elk jaar, de hoofdtint voor het hele seizoen – Viva Magenta. Wat is een geselecteerde kleur, wat betekent het, en hoe pas je het toe in je interieur? Welke van onze stencils past daar perfect bij en geeft een verbluffend effect? U vindt de antwoorden op al deze vragen in het onderstaande bericht!

Pantone Matching Systeem

De Pantone-organisatie, opgericht in 1963, kiest al jaren de tint van het seizoen, wat altijd een enorme impact heeft op de interieurontwerpindustrie en daarbuiten. De Chief Executive Officer – Lawrence Herbert – ontwikkelde een baanbrekende methode voor het combineren en identificeren van kleuren – Pantone Matching System. Elke tint wordt vertegenwoordigd door nummers. Bij het maken van dergelijke opnamen wordt met elk aspect rekening gehouden, van metalliciteit tot fluorescentie. Verreweg het grootste voordeel van het door Pantone gecreëerde kleurenpalet is de uniformiteit van de kleuren. Elk ervan is ontstaan door het naast elkaar leggen en zorgvuldig combineren van 18 pigmenten (waaronder wit en zwart). Daardoor zal de afdruk van de tinten altijd hetzelfde zijn. Dit bedrijf heeft dankzij zijn harde werk over de hele wereld erkenning gekregen, en hun publicaties worden beschouwd als de meest betrouwbare bronnen van informatie over kleuren.

Viva Magenta – de recente Pantene trend

De bekendmaking van de kleurkeuze van het jaar door Pantone is de meest verwachte gebeurtenis in de interieurwereld. De laatste editie trend was de blauw-violette tint van Very Peri, een symbool van creativiteit. En waar heeft het instituut deze keer op ingezet? Na een grondige analyse van het onderzoek en een overzicht van de huidige trends werd gekozen voor Viva Magenta 18-1750, vol energie en dynamiek. Deze kleur straalt moed en vreugde uit, en de intensiteit ervan is bedoeld om de strijdlust te stimuleren en iedereen te inspireren tot oneindige zelfexpressie. De spontaniteit in deze schaduw betekent vooral de terugkeer van geluk en vreugdevolle momenten na de laatste, vrij moeilijke jaren. Wees niet bang om te experimenteren en op een unieke manier over jezelf te vertellen!

Kleur van het jaar 2023 – waarmee te combineren?

Zo’n gedurfde kleur vindt zijn toepassing op vele niveaus – van onconventionele interieuropstellingen tot originele stileringen. De intense tint van Viva Magenta past perfect bij het tijdloze, geometrisch motief. Hoe maak je zelf zo’n uniek ornament op een klassiek, saai T-shirt, een sierkussen of een stoffen notitieboekje? Het is makkelijker dan je denkt! Bekijk onze gids – u vindt er een uitgebreide gebruiksaanwijzing dat zal zeker alle twijfels wegnemen. De combinatie van ongebruikelijk rood met de eenvoud van geometrische patronen is ook een ideale oplossing voor het decoreren van het interieur. Zo’n levendige tint is het waard om te combineren met gedempte kleuren, zoals wit of grijs, en het geheel zal perfect worden aangevuld met modernistische meubels en minimalistische accessoires. Toon uw moed en energie dankzij de kleur die de aandacht trekt, een rebelse geest aan de kamers toevoegt en een kracht tot actie geeft!