Ideeën en Inspiratie

Ideeën voor de perfecte Valentijnsdag thuis

Ideas for the perfect Valentine's Day at home

Liefde, vriendschap, kaarsen, romantische tijd met de geliefde – deze en vele andere aspecten worden geassocieerd met het jaarlijkse minnaarsfeest. Denk je dat een romantisch diner voor twee een van de meest afgezaagde ideeën is om Valentijnsdag door te brengen? Niets kan meer fout zijn! Zet in plaats van een duur restaurant in op een gezellig interieurarrangement in Valentijnsstijl! Originele decoraties en een handgemaakt cadeau recht uit het hart zijn alles wat je nodig hebt! In de volgende blog vindt u niet alleen enkele ideeën voor het perfecte cadeau voor een geliefde, maar duikt u ook in de traditie en geschiedenis achter deze speciale dag. Laat je inspireren en maak je liefje blij!

Valentijnsfeiten

De oorsprong van de internationale Valentijnstraditie gaat terug tot de Middeleeuwen. Dit gebruik was wijdverbreid in Zuid- en West-Europa, en tegenwoordig wordt het in bijna alle uithoeken van de wereld gevierd. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op 14 februari en is genoemd naar Sint Valentijn. Een van de bekendste gebruiken van deze feestdag is het geven van liefdesverklaringen aan geliefden op kaarten of brieven. Ondanks de vele overeenkomsten wordt deze dag op veel verschillende manieren gevierd, afhankelijk van het land en zijn cultuur. In de VS wordt Sint Valentijnsdag, evenals andere feestdagen, zeer weelderig gevierd. Papier harten en bloemen liggen overal verspreid. In Duitsland zijn voorspellingen en wensvervullingen echter erg populair. Het is ook vermeldenswaard dat Italië wordt beschouwd als de hoofdstad van de magische vakantie voor liefhebbers. Hier wordt ook de verlovingsdag gevierd, en de tinten die de liefde symboliseren zijn vooral rood en goud.

Valentijnskaart

De meest geassocieerde traditie met Valentijnsdag is het geven van cadeautjes aan geliefden. Volgens onderzoek zijn liefdesbrieven het meest gekozen geschenk. Gaat u inzetten op het kopen van kant-en-klare kaarten? Of maakt u zelf een origineel cadeau? Niets is zo bijzonder als een handgemaakt cadeau, en het voorbereiden ervan is gemakkelijker dan je denkt! In ons ruime assortiment vindt u een stencil ontworpen voor individuele styling van gepersonaliseerde kaarten. Verf het patroon met glitterverven en vul het centrum met een magische liefdesverklaring. Klaar! Ben je geen fan van brieven schrijven? We hebben een geweldig alternatief voor je! Dankzij onze stencils maakt u van een klassiek fotolijstje in een handomdraai een uniek souvenir. Op deze bijzondere dag is het de moeite waard om niet alleen uw geliefde, maar ook uw naaste vrienden of familie cadeautjes te geven. Een met de hand gedecoreerd beddengoed of een mok is een even uniek en origineel geschenk.

Valentijns interieur

Heb je al een cadeautje voor je “wederhelft”? Het is hoog tijd om het interieur in te richten! Verras je geliefde en maak een unieke decor metamorfose! Er is niets romantischer dan een diner voor twee thuis. Zet in op een slinger van papieren harten! Op onze website vindt u een gedetailleerde stap-voor-stap instructie over hoe je zo’n universeel sieraad maakt. Het geheel wordt perfect aangevuld met een tafelloper of tafelkleed vol snoepmotieven, en de expressieve roodtinten zullen het unieke interieurkarakter extra benadrukken. Geurkaarsen, verspreide rozenblaadjes en zelf versierde lantaarns zijn ook een goed idee. Laat je meeslepen door je verbeelding! Laat de magische sfeer van Valentijnsdag bij u thuis komen!

Geef een reactie