Ideeën en Inspiratie

4 stappen voor het sjabloneren van de fotolijst

4 steps of stenciling the photo frame

De originele fotolijst is een onmisbaar decoratief element in elk huis. Wil je een glimlach op het gezicht van je intieme vrienden brengen en ze iets speciaals geven, recht uit het hart? Of misschien bent u op zoek naar een decoratie die perfect bij het interieur past, maar trekt niets in de winkels uw aandacht? Verspil geen tijd met zoeken, toon initiatief en creëer zelf iets unieks! Dankzij onze gids zult u zien dat een zelfgemaakte versiering een goedkoop alternatief is voor een verfijnd fotolijstje, en het maken ervan is veel eenvoudiger dan het lijkt. Nodig je kleintje uit om te spelen! Een fotolijstje versieren is niet alleen een geweldig idee om samen tijd door te brengen en plezier te maken, maar ook om de technische vaardigheden en creativiteit van uw kind te ontwikkelen!

Je zult het nodig hebben:

  • DIY & scrapbooking sjablonen
  • een fotolijst
  • acrylverven
  • spons borstels
  • maskeertape
  • verfbak
  • doek
  • bovendien: kleurloze sparlak, verfroller of penseel, en wegwerphandschoenen
STAP #1

HET OPPERVLAK VOORBEREIDEN

Heb je al het nodige gereedschap voorbereid? Geweldig! Tijd om aan het werk te gaan! In het begin moet het oppervlak grondig worden gereinigd van vuil en stof. Een licht bevochtigde katoenen doek is hiervoor perfect, omdat deze het stof van het frame verwijdert. Alvorens met de versieringen te beginnen, is het de moeite waard het gekozen frame te schilderen met een donkerdere kleur. Het zal een uitstekende basis zijn voor volgende gouden ornamenten, die het hele decor zeker zullen verlichten en bovendien belichten.

STAP #2

DECORATIES MAKEN

Before you start making decorations, think about what composition you want to get. In our rich offer you will find a wide selection of motifs, thanks to which you will certainly create real artwork in any style. Attach the selected stencil to the frame with the use of masking tape and start taping. However, remember to apply as little paint as possible to the brush and cover the pattern with several layers. Then, you will avoid unwanted leakage of the emulsion under the stencil, and the self-made decor will look neatly and aesthetically.

STAP #3

HET PATROON VASTZETTEN

Nadat u het sjabloon met verf hebt gevuld, scheurt u het voorzichtig van het kozijnoppervlak en laat u het volledig drogen. Nu kun je beginnen met kleine aanpassingen. Om ze te maken hebt u een penseel nodig met de kleinste diameter, waardoor u zelfs de meest gedetailleerde elementen gemakkelijk kunt bereiken. Het is tijd voor de laatste fase! Het vastzetten van het patroon met een speciale acrylvernis die beschermt tegen beschadiging is een stap die de moeite waard is om te onthouden. Hierdoor zal onze decoratie ons veel langer dienen. Er zij echter op gewezen dat niet alle oppervlakken en verven gevernist hoeven te worden. Als onze fotolijst in optimale omstandigheden wordt bewaard, is het mogelijk deze fase over te slaan.

STAP #4

HET UITEINDELIJKE EFFECT

Om het uiteindelijke effect van onze lijst nog spectaculairder te maken, is het de moeite waard om extra decoraties aan te brengen. Ben je een fan van subtiele ornamenten? In dit geval is de perfecte keuze bloemen of delicate vlinders die altijd een boeiend effect geven. Als u echter de voorkeur geeft aan meer in het oog springende accenten, zet dan in op gedurfde pailletten en glitter, waarmee u uw handgemaakte versiering extra verlicht en zichtbaar maakt. Een fotolijst in zo’n unieke uitvoering is niet alleen een origineel decoratief element, maar ook een tijdloze manier om vakantieherinneringen te bewaren.

Geef een reactie