Ideeën en Inspiratie

De terugkeer van de 20’s Art Deco stijl

The return of the 20's Art Deco style

De tijdloze Art Deco stijl heerst al jaren in de interieurwereld. En deze keer is het terug in stijl op een grote manier! Deze trend ontstond in de jaren twintig, en de kunstenaars van toen lieten zich leiden door hun eigen verbeelding en creatief instinct. De trend, ook wel de ‘kunst van het versieren’ genoemd, wordt vooral gekenmerkt door rijke kleuren en out of the box patronen. Hoogwaardige materialen, een combinatie van eenvoudige, klassieke lijnen in unieke, geometrische composities en gouden ornamenten vormen het hart van de Art Deco stijl. Wat kenmerkt deze unieke trend nog meer? Welk kleurenpalet zal zijn taak perfect vervullen? Met wat te combineren en welke accessoires te kiezen om het geheel af te maken? Wij zullen deze en nog veel meer vragen beantwoorden in het volgende bericht. We nodigen je uit!

ART DECO ONTWERPEN

Geometrische composities zijn trendy en moderne interieurarrangementen geworden. Klassieke lijnen inspireren tot unieke combinaties. Eenvoudige, afgeronde vormen maken het interieur gezelliger. Een inherent element van de Art Deco trend zijn ook standaard geometrische figuren. Rechthoeken, vierkanten, driehoeken ruiten of zeshoeken zijn patronen die niet mogen ontbreken bij het inrichten van een interieur in deze stijl. Deze blokken kunnen op vele manieren worden gebruikt. Geometrie in een subtiele uitvoering geeft het interieur elegantie en chic. Echter, inzetten op iets gewaagdere composities vol met helder tinten, geeft u dynamiek en positieve energie aan zelfs het meest veeleisende interieur. Geometrische elementen van de natuur? Met de “kunst van het versieren” kunt u unieke werken creëren. Plant of dieren Prints in een geometrische uitvoering zullen de tijdloze stijl perfect weergeven en de subtiliteit en poshness van het geheel behouden.

ART DECO KLEURENPALET

Een breed scala aan kleuren is een van de belangrijkste elementen van de Art Deco. Deze stijl wordt gekenmerkt door een gevarieerd kleurenpalet. Er zijn zowel basistinten als intens rood, bordeauxrood, marineblauw en flessengroen. Het is de moeite waard in te zetten op een combinatie van contrasterende kleuren. Heldere muren zullen een ideale basis vormen voor latere decoraties met expressief schaduwen. Bij het inrichten van een interieur in zo’n weelderige stijl mag verlichting niet ontbreken, dus goud en koperen ornamenten zullen het hart vormen van de unieke “kunst van het versieren”. Met hun hulp maak je een spectaculaire compositie. In zo’n actuele stijl is het ook de moeite waard om in te zetten op een even intense tint van Viva Magenta – de kleur van het jaar zal perfect zijn voor Art Deco arrangementen, waardoor de kamer een vleugje klauw en een uniek karakter krijgt.

ART DECO AFWERKING

De leukste stap bij interieurontwerp is het kiezen van de juiste accessoires. Zij spelen de belangrijkste rol tijdens elke metamorfose! De kunstenaars van de “kunst van het versieren” trend verfijnden zorgvuldig alle details. Welk element mag niet ontbreken bij het samenstellen van een Art Deco decoratie? Gemarmerd design is zeker een inherent onderdeel van zo’n uitbundige trend. Het is ook de moeite waard in te zetten op de eerder genoemde combinatie van contrasterende kleuren. De intense tint van gordijnen, sierkussens of beddengoed zal zeker de hele kamer opfleuren, en subtiele tinten vormen de perfecte basis voor expressieve decoraties. Hierdoor krijgt uw interieur niet alleen nieuwe energie, maar wordt het ook gevuld met harmonie en rust. Vergeet geen gouden of zilveren versieringen! Dergelijke intense ornamenten zullen niet alleen geweldig zijn als decor op textiel of meubels, maar ook in de vorm van origineel beslag in de badkamer en keuken.

Geef een reactie