Ideeën en Inspiratie

Hoe te sjabloneren: behangimitatie

How to stencil: wallpaper imitation

Behang is niet alleen een van de populairste wanddecoraties, maar ook een perfecte manier om uw interieur te onderscheiden. Is het de moeite waard te investeren in zulk duur materiaal en een professional? Wij hebben de perfecte oplossing voor u! Sjablonen zijn unieke hulpmiddelen waarmee u snel en goedkoop een uniek behangimitatie-effect kunt creëren op elk oppervlak! Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, dus er is geen specialist voor nodig. Bovendien kunt u door hun kwaliteit het patroon meer dan eens herhalen, en met behulp van de bijgevoegde, kleinere bladen kunt u zelfs de kleinste ruimte vullen. De muren zijn een grote vertoning voor amateurs! Hoe maak je een imitatie van behangpapier met behulp van sjablonen? Welke hulpmiddelen te gebruiken en hoe ongewenste oneffenheden te voorkomen? Hier zijn enkele essentiële tips!

WINKELLIJST:

  • stencil uit de Nakleo Seamless Collection
  • gladde sponsborstels
  • acryl verven
  • afplakband
  • verf bak
  • wegwerphandschoenen
TIP #1

OPPERVLAKTEVOORBEREIDING

Heb je al het nodige gereedschap? Tijd voor een van de belangrijkste etappes die we niet mogen vergeten! Alvorens met de decoratie te beginnen, moet het oppervlak zorgvuldig worden geëgaliseerd en moeten alle onregelmatigheden en gebreken worden verwijderd. Dan zal onze muur een perfect gladde textuur krijgen, en de decoraties erop zullen er geweldig uitzien. Nauwkeurig gladstrijken van het oppervlak is onmogelijk? Laten we het afhandelen! Vergeet niet dat door een patroon op de hele muur aan te brengen, deze een optisch gladdere textuur krijgt, en dat de behangimitatie eventuele foutjes perfect zal bedekken. Maak de muur stofvrij met een licht vochtige doek en bevestig de sjabloon vervolgens met schilderstape. Laten we gaan!

TIP #2

HET MAKEN VAN DECORATIES

Oppervlak gereinigd van vuil? Stencil bijgevoegd? Geweldig! Hoog tijd om verder te gaan met het maken van decoraties! Hier zijn gladde spons borstels de perfecte keuze, omdat je hiermee elk element nauwkeurig kunt vullen. Gebruik ook de bijgevoegde, kleinere vellen, waarmee u het patroon op moeilijk bereikbare plaatsen opnieuw kunt schilderen en een unieke imitatie van behang over het hele oppervlak kunt creëren. Wacht tot één laag droog is om de muur met een patroon te vullen. Pas nadat het decor grondig is gedroogd, kunt u beginnen met het maken van andere elementen. Vergeet echter niet om zo min mogelijk verf op het penseel aan te brengen en het patroon met de tape-methode met twee dunne lagen te bedekken. Dan voorkomt u dat er ongewenste emulsie onder het sjabloon lekt en ziet de resulterende compositie er netjes en esthetisch uit.

TIP #3

VERSCHEIDENHEID AAN COMPOSITIES

Heb je je interieur opgefrist, maar ontbreekt het aan onderscheidend vermogen? De duivel is in de details! De perfecte finishing touch van een klassiek arrangement is een tijdloos behang aan de muur. Een perfect voordeel van stencils is creatieve vrijheid, en verbeeldingskracht is het enige aspect dat je kan beperken. In ons aanbod vindt u een ruime keuze aan patronen met verschillende leidmotieven. Geometrisch? Bloemen? Marokkaans? Of misschien abstracties geïnspireerd door de tijdloze art-decostijl? Zet in op het ontwerp dat je het dichtst bij ligt! In onze winkel vind je ook veel voorjaarsinspiraties, perfect om het interieur op te fleuren na een lange en koude winter. Van klassieke rozen, via wilde bloemen tot exotische palmbomen. Een traditionele rozet zal zeker een vrouwelijk, elegant interieur verfraaien en het zelfs in de meest veeleisende opstelling fris houden. Het is ook de moeite waard om te wedden op iets gewaagdere, oosterse motieven van palmbomen. Zo krijgt je interieur een unieke sfeer rechtstreeks uit de warme tropen!

Geef een reactie