Ideeën en Inspiratie

Hoe sjabloneren: vintage bloembak

How to stencil: vintage flower box

Een decoratieve bloembak voor kleinigheden is een van de basiselementen van elk arrangement. Zie zelf dat zo’n gewone doos voor snuisterijen niet saai hoeft te zijn! Versier ze met sjablonen en hang ze op in het hart van uw huis. Zelf decoreren is een uiterst populair werk dat steeds meer aan populariteit wint als een uitstekend alternatief voor het kopen van nieuwe, vaak dure decoraties. In het bericht van vandaag presenteren we ideeën en inspiraties voor het versieren van een doos in een vintage stijl om deze een unieke uitstraling te geven en een origineel decor te creëren voor het opbergen van uw favoriete souvenirs. Laten we gaan!

WINKELLIJST:

 • stencil uit de Nakleo Arts&Crafts Collection
 • gladde sponsborstels
 • acrylverven
 • houten kist
 • schuurpapier
 • maskeertape
 • blanke houtlak
 • doek
 • schilderijentray
 • verfroller of kwast
 • wegwerphandschoenen
TIP #1

DE MATERIALEN VOORBEREIDEN

De eerste stap is het vinden van een geschikte doos die zal dienen als onze ondergrond. U kunt besluiten een nieuwe te kopen of een oude te restaureren en hem een tweede leven te geven. U moet het houten oppervlak egaliseren met schuurpapier en het grondig reinigen met een vochtige doek van al het stof. Dan verdwijnen alle oneffenheden en ziet het decor er nog spectaculairder uit. Voordat u gaat schilderen, moet u er ook op letten of de verf geschikt is voor dergelijk werk. Let erop dat ze kunnen worden gebruikt op houten oppervlakken en dat hun dekking voldoende is voor ons.

TIP #2

OVEREENKOMEN MET DE JUISTE SAMENSTELLING

De vintage stijl is een magische reis door de tijd en een unieke manier om elk arrangement nieuw leven in te blazen. Zo’n unieke combinatie van klassiekers en elegantie inspireert ons voortdurend om eigenzinnige decoraties te creëren. Subtiele bloemenpatronen en delicate pastelkleuren zijn de belangrijkste elementen van deze trend. Hier kun je in elke compositie prachtige motieven gebruiken met bloemen, vogels of geometrische patronen. Een uit de hand gelopen kleurenmix of een meer ingetogen combinatie van basistinten met een vleugje waanzin? De keuze is aan jou! Heb je al het benodigde gereedschap in huis en de juiste samenstelling gekozen? Bevestig het sjabloon met plakband op het oppervlak en ga verder met de meest aangename fase van het hele werk – schilderen!

TIP #3

DECORATIES MAKEN

Om een decor op een houten oppervlak te maken, werkt de klopmethode het best. Deze techniek bestaat uit het zachtjes tikken op het te beschilderen oppervlak. Hier zijn gladde sponsborstels of een plat penseel de perfecte keuze. Dankzij deze procedure krijgen we een soepele overgang tussen kleuren in de vorm van nevel of rook. Vergeet niet het patroon te bedekken met verschillende dunne lagen. Dan krijgt u een volledige dekking en voorkomt u onesthetische verfdruppels onder het laken. Scheur na het tikken de sjabloon voorzichtig af en laat het decor volledig drogen. Ten slotte beschermt u het patroon met een speciale houtvernis, zodat u vele jaren kunt genieten van de way-out decoratie. Klaar!

Geef een reactie