Ideeën en Inspiratie

Sjablonen in Pop-Art stijl

Sjablonen in Pop-Art stijl

De pop-artstijl is een explosie van kleur, energie en gedurfde zelfexpressie. Waarom zou je proberen stencils in deze stijl te maken? Wat is Pop Art precies en wat kenmerkt het? Het is een kunst waarmee je je gevoelens en overtuigingen op een unieke, artistieke manier kunt uiten! Met intense kleuren en levendige contrasten laat u uw creativiteit de vrije loop en creëert u een uniek kunstwerk dat zeker de aandacht van iedereen zal verrukken en trekken. Popartmakers verwezen vaak naar symboliek en gebruikten schilderijen, foto’s en afbeeldingen van beroemde figuren, posters en alledaagse producten als motieven in hun werken. Speel met vorm en kleuren! Laat je inspireren en creëer je eigen unieke kunstwerk!

Sjablonen in Pop-Art stijl

WINKELLIJST:

  • stencil uit de Nakleo Kids Collection
  • gladde sponsborstels
  • acryl verven
  • Technisch blok in A4-kleur
  • afplaktape
  • inkt kunst
  • wegwerphandschoenen
TIP #1

BEREID DE MATERIALEN VOOR

De belangrijkste stap die vóór het schilderen moet worden genomen, is het grondig reinigen van het oppervlak, dat als basis zal dienen voor latere versieringen. Hierdoor ziet onze decoratie er esthetisch aantrekkelijk en indrukwekkend uit. Begin met het grondig verwijderen van stof en vuil van het te schilderen oppervlak. Voordat u begint met decoreren, kiest u een ontwerp dat het beste uw artistieke ziel weerspiegelt. Houd jij van uitdagingen? Experimenteer met vormen en kleurenpalet! In de pop-artstijl draait alles om opvallende motieven geïnspireerd op stripboeken, maar ook om contrasterende geometrische vormen. In ons ruime assortiment vind je veel ontwerpen in abstracte edities die perfect passen in zo’n artistieke sfeer. Om de expressiviteit van deze trend verder te benadrukken, kunt u kiezen voor intense metallic tinten.

Sjablonen in Pop-Art stijl
TIP #2

MAAK VERSIERINGEN

Sjablonen in Pop-Art stijl

Nadat je het sjabloon met plakband op het oppervlak hebt bevestigd, ga je verder met de leukste fase van het hele proces: schilderen! Wees creatief en veel plezier met rijke kleuren! Breng voorzichtig verf aan op het sjabloon met behulp van gladde sponsborstels en de taping-methode. Hierbij wordt zachtjes op het geverfde oppervlak getikt. Dankzij deze techniek krijg je subtiele overgangen tussen kleuren in de vorm van een mist en een delicate rokerigheid. Onthoud dat minder meer is! Het is beter om meerdere dunne verflagen aan te brengen in plaats van één dikke verf, om te voorkomen dat het ontwerp vlekt en de emulsie onder het sjabloon lekt.

TIP #3

HET EINDEFFECT

Vergeet niet om het werk na het beëindigen van het schilderproces goed droog te laten. Als het op een stuk papier is gemaakt, gooi het dan tussen boeken om eventuele onregelmatigheden recht te zetten. Decoreren met stencils is niet alleen heel leuk, maar ook een kans om je creativiteit te tonen en je emoties op een artistieke manier uit te drukken. Je kunt het voltooide werk aanvullen met glitter of zirkonen om de abstractheid van Pop Art verder te benadrukken. Het is ook een goed idee om herhalingen van hetzelfde motief te gebruiken. Dit is ook een van de belangrijkste en meest gebruikte elementen van deze trend. Pronk met uw creatieve werk, lijst het in en plaats het in het hart van uw huis!

Sjablonen in Pop-Art stijl

Geef een reactie