Ideeën en Inspiratie

PEACH FUZZ – PANTONE PRESENTEERT DE KLEUR VAN HET JAAR 2024

PEACH FUZZ - PANTONE PRESENTEERT DE KLEUR VAN HET JAAR 2024

Het Amerikaanse Pantone Institute heeft, geheel in lijn met haar jaarlijkse traditie, Peach Fuzz 13-1023 aangekondigd als de hoofdkleur van het komende seizoen. Ontdek wat een bepaalde tint is, wat deze betekent en hoe deze kan worden gebruikt in het interieurontwerp. Ontdek welke van onze patronen perfect samenwerken met Peach Fuzz om een uniek kunstwerk te creëren. Al deze informatie vind je in onderstaand bericht!

PANTONE MATCHING SYSTEM

In 1963 werd een organisatie geboren die een revolutionaire impact had op de wereld van interieurontwerp en daarbuiten: Pantone. De oprichter, Lawrence Herbert, creëerde het baanbrekende systeem voor het identificeren en matchen van kleuren, bekend als het Pantone Matching System (PMS), waarbij elke tint een eigen nummer krijgt. Herbert benaderde elke tint met grote precisie; bij het maken van de plaat hield hij zelfs rekening met de kleinste details, van metalliciteit tot fluorescentie. Het meest fascinerende kenmerk van het Pantone-palet is echter niet alleen de diversiteit, maar vooral de consistentie. Elke tint is het resultaat van een zorgvuldige combinatie van 18 verschillende pigmenten, waaronder wit en zwart. Hierdoor bereik je bij het printen van Pantone-kleuren altijd hetzelfde effect. Dit nauwgezette werk heeft internationale erkenning gekregen en Pantone-publicaties worden beschouwd als de meest betrouwbare informatiebronnen over de fascinerende wereld van kleuren.

PEACH FUZZ - PANTONE PRESENTEERT DE KLEUR VAN HET JAAR 2024
PEACH FUZZ - PANTONE PRESENTEERT DE KLEUR VAN HET JAAR 2024

PEACH FUZZ – NIEUWSTE TREND VAN PANTONE

Met veel plezier kondigen wij aan dat Pantone zojuist de kleur van het jaar heeft gekozen! Dit is ongetwijfeld een van de meest verwachte evenementen in de wereld van interieurontwerp. Twee jaar geleden omarmde Pantone de blauwpaarse tint Very Peri – een tijdloos symbool van creativiteit gericht op het oproepen van artistieke geest in elk interieur. In de laatste editie was Viva Magenta de dominante energetische en dynamische tint. Welke kleur heeft het Pantone Instituut deze keer gekozen? Na een grondige onderzoeksanalyse en een gedetailleerd overzicht van eerdere trends viel de keuze op een symbool van comfort en een gevoel van veiligheid – Peach Fuzz 13-1023. Deze subtiele perzikkleurige tint straalt warmte uit gecombineerd met een vleugje elegantie, en de omringende uitstraling verrijkt zowel onze geest als onze ziel. Wees niet bang om te experimenteren en jezelf op een unieke manier uit te drukken!

KLEUR VAN HET JAAR 2024 – WAT TE COMBINEREN?

Nu Pantone Peach Fuzz heeft onthuld als de kleur van het komende jaar 2024, vraagt u zich wellicht af hoe u deze nieuwste trend in uw interieur kunt verwerken. We zijn hier om te helpen! Deze subtiele perzikkleurige tint kan op veel manieren worden gebruikt. Bent u een liefhebber van gedempte of juist meer gedurfde arrangementen? Voor liefhebbers van lichtheid en frisheid raden we aan te kiezen voor delicate pastelkleuren zoals mint of roze, met een vleugje ingewikkelder patroon. Vergeet accessoires niet! Ze vormen het hart van het hele decor! Deze kleur werkt even goed op decoratieve kussens, gordijnen en zelfs meubels. Het tweede, iets gewaagdere voorstel is om zo’n subtiele pasteltint te combineren met een contrasterende diepe kleur zoals marineblauw of flessengroen. Hier zal een tijdloos, geometrisch motief de combinatie van durf en elegantie met een vleugje comfort perfect benadrukken. Wacht niet! Laat je meeslepen door de laatste trends en creëer jouw droomoase van rust in je eigen huis!

PEACH FUZZ - PANTONE PRESENTEERT DE KLEUR VAN HET JAAR 2024

Geef een reactie