4 ART DECO INSPIRATIES IN SJABLONEN

Wat associeert u met de verfijnde Art Deco stijl? Weelderige, gouden accessoires, hoogwaardige materialen, marmer op de vloer of de muur, rijke kleuren, herhaling van motieven – deze en vele andere kenmerken kenmerken de trend die “de kunst van het inrichten” wordt genoemd. Deze artistieke richting werd ingeluid in de jaren 1920. Zijn kunstenaars volgden hun creatieve instinct en de enige beperking was hun eigen verbeelding. Art Deco luxe is een tijdmachine die voortdurend terugkeert in het decor van menig appartement en lang in de harten van de huisgenoten blijft hangen. De combinatie van eenvoudig, geometrisch vormen en harmonie met rijke ornamenten en kleurencombinaties geeft altijd een spectaculair effect. Voor wie is een interieur in Art Deco stijl de perfecte keuze, en hoe introduceer je deze trend met behulp van sjablonen? Welke motieven zullen het beste zijn? Welk kleurenpalet moet je kiezen? Antieke of moderne accessoires? In het volgende bericht zullen we al uw vragen beantwoorden. Laat u inspireren en breng tijdloosheid in uw huis. We nodigen je uit!

SZA-REP-048_photoA-800x800

Art Deco Ontwerp

Art Deco wordt gekenmerkt door luxe en pracht. Zal deze trend bij iedereen in de smaak vallen? Kunstenaars die dergelijke rijke motieven creëren, verfijnen zorgvuldig elk, zelfs het kleinste detail, en combineren klassieke lijnen in unieke, geometrische kunstwerken. Het is de niet-standaard geometrie die het meest herkenbare kenmerk is van deze stijl. Vierkant, kubus, ruit, en andere figuren in een onconventionele uitvoering kunnen een klassiek interieur een vleugje moderniteit geven. Voor een iets subtieler effect is het de moeite waard in te zetten op cirkels en halve cirkels. Ronde vormen geven de kamer lichtheid, terwijl de uniciteit en luxe van de Art Deco stijl behouden blijft. Deze trend wordt ook ideaal gecombineerd met natuurelementen. Groot, opvallend plant en dierlijk prints in een geometrische editie benadrukken perfect het multiculturele karakter van de trend en de onbegrensde fantasie van de maker. In ons aanbod vindt u een breed scala aan sjablonen die de tijdloosheid van deze verfijnde stijl weerspiegelen. Honingraat in de kamer van het kind? Of misschien “Gatsby” als toevoeging aan een luxe woonkamer? Ervaar zelf dat interieurontwerp een buitengewoon avontuur is!

Art Deco Kleurenpalet

Vraagt u zich af waar u op moet letten bij het inrichten van een interieur in Art Deco stijl? Een van de belangrijkste beslissingen is het kiezen van een kleurenpalet. Wil je een lichte, ruime kamer creëren met een uniek accent? Of misschien weerspiegelt een iets donkerder, mysterieuzer arrangement perfect uw ziel? Met een breed kleurengamma van de ‘kunst van het versieren’ kunt u echte kunstwerken maken. Niet-standaard combinaties van contrasterende kleuren zijn een onlosmakelijk onderdeel van deze verfijnde stijl. Op basis van basistinten, zoals wit, beige of een meer doorslaggevende marineblauw creëert u een gedempte achtergrond, perfect voor latere versieringen. Op zo’n subtiele basis kun je je helemaal uitleven met decoraties! Goud en zilveren accessoires zijn de leidende elementen van zo’n rijke stijl. Met behulp van sjablonen en passende gereedschap, schildert u elk geometrisch patroon niet alleen op de muur, maar ook op meubels, gordijnen en sierkussens. Doe eens gek met goudverf die het hele arrangement perfect verlicht!

SZA-REP-067_photoA-800x800
SZA-REP-097_photoA-800x800

Art Deco Badkamer

Wil je een spectaculaire metamorfose? Begin met de badkamer! Met de Art Deco opstelling behoudt u de functionaliteit, terwijl u een vleugje moderniteit introduceert. Een onlosmakelijk onderdeel van ontwerpen in zo’n rijke stijl is exclusief, maar ook duur marmer. Is er een goedkoper alternatief? Kijk zelf maar! In plaats van te investeren in zo’n duur materiaal, is het de moeite waard in te zetten op een sjabloon en de juiste verf. Vloer- of wandtegels? Met sjablonen vernieuwt u oude tegels en geeft u ze een tweede leven, en krijgt uw badkamer een interieur met een ziel, rechtstreeks uit de jaren 1920. De tijdloosheid van steenmotieven is niet het enige onderdeel van de “decoratiekunst”. Ook in de wereld van mode en interieurdesign heerst al jaren het klassieke dambordmotief. De combinatie van intense, contrasterende zwart- en wittinten is de perfecte basis voor latere gekkigheid met accessoires. In dit geval is het de moeite waard in te zetten op gouden of koperen elementen die de harmonie zullen doorbreken en de hele kamer een vleugje elegantie en luxe zullen geven.

Art Deco Accessoires

Bij het inrichten van een interieur in Art Deco stijl spelen accessoires de belangrijkste rol. De kunstenaars van deze trend hebben elk detail nauwkeurig uitgewerkt en daarom moeten alle decoraties zorgvuldig worden uitgezocht. Het meest kenmerkende ornament van de trend is het eerder genoemde marmer. Dit patroon zal niet alleen geweldig zijn op de vloer of de muur, maar ook als decoratief element op kussens en gordijnen. Het is ook de moeite waard aandacht te besteden aan het materiaal waarvan de gordijnen zijn gemaakt. Fluweel en zijde passen perfect in het interieur en benadrukken bovendien de luxe en elegantie van het hele decor. Gouden accenten in de vorm van deurklinken, poten van stoelen en tafels en lijsten van ongewoon gevormde spiegels zijn de ware kwintessens van de Art Deco stijl. Minimalisme in de vorm van metalen en houten elementen in combinatie met opvallende decoraties weerspiegelt perfect de tijdloosheid van de verfijnde ‘kunst van het versieren’ trend.

SZA-CRA-045_photoA-800x800