BASISTECHNIEKEN

BASIS. HOE SCHILDER JE EEN PATROON OP DE MUUR?

In de volgende instructie zullen we proberen de basistechniek van het werken met een sjabloon in een paar duidelijke stappen weer te geven. We schilderen een patroon op de muur met Nakleo Acrylverf in het “Vibrant Fun” kleurenschema en sponskwasten (je kunt ook penselen – lees onze gids voordat u uw keuze maakt). Met een beetje geduld en fantasie, dankzij de Ballonnen stencil set, creëren we een unieke compositie van patronen in de kinderkamer. We hopen dat we alle twijfels over deze methode van interieurdecoratie kunnen wegnemen en u ervan kunnen overtuigen dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is!

basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall
WINKELLIJST

Welk gereedschap hebben we nodig om een sjabloonpatroon op de muur te schilderen?

  • Nakleo schilderij sjabloon
  • spons borstels
  • acrylverven
  • maskeertape
  • platte borstel
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-1-600x600
ACHTERGROND

VOORBEREIDING VAN DE WERKPLEK

Alvorens met de werkzaamheden te beginnen, de vloer en alle elementen op de werkplek beschermen. Vergeet daarna niet het geverfde oppervlak te reinigen van stof en ander vuil. Eventuele scheuren en afschilferingen op de muur moeten worden opgevuld en geschilderd voordat met het aanbrengen van het patroon wordt begonnen. Bereid vervolgens al het nodige gereedschap voor: sjabloon, penselen, verf en afplaktape. In het geval van muren met een hoge glans, bij het schilderen van plafonds, of wanneer u kiest voor een delicaat, zeer gedetailleerd decor, kan het zijn dat u ook een spuitlijm nodig heeft.
IDEEËN

DE SJABLOON OP DE MUUR PLAKKEN

Het belangrijkste wat u moet doen voordat u met het werk begint, is het uiterlijk van de decoratie plannen. De set stencils bevat 14 elementen van verschillende grootte, waardoor vele mogelijkheden ontstaan om ze op de muur te rangschikken. Je kunt ze allemaal of slechts enkele ervan gebruiken. Voorbeeldvisualisaties van de set, waarop gemodelleerd kan worden, zijn beschikbaar op de website van de fabrikant. Je moet zeker niet schilderen zonder na te denken, want het effect kan niet in verhouding staan tot het gedane werk. Als je weet welke compositie je wilt maken, begin je de sjablonen met schilderstape op de muur te plakken. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het werk, omdat een verkeerd aangebrachte sjabloon kan verschuiven en het patroon kan vernietigen. Zodra u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, kunt u met het werk beginnen.
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-2-600x600
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-3-600x600
COMPLETIE

VERFAPPLICATIE

Geschikte verf voor het werken met sjablonen moet dik en glad zijn. Om het patroon nauwkeurig met verf te bedekken, kunt u het beste sponskwasten of een fijne sponsroller gebruiken. Vergeet niet de borstel te laten uitlekken op een papieren handdoek of een vel papier. Dit beperkt het lekken van verf onder de sjabloon. Door gebruik te maken van de zogenaamde klopmethode, dus zachtjes met een kwast op het oppervlak kloppen, kunt u nauwkeurig kleur aanbrengen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Een sponsroller is ideaal voor grotere en eenvoudige elementen van het sjabloon, zodat u ze snel en efficiënt kunt schilderen.
SAMENSTELLING

PATROONHERHALING

Als het stenciloppervlak volledig bedekt is met verf, hoeft u niet te wachten tot het droog is. In dat geval kunt u het product losmaken. Let er wel op dat het pas geschilderde patroon niet vervaagt. Aan de andere kant, om een ander deel van de decoratie opnieuw te schilderen, is het nodig te wachten tot het patroon droogt. Plaats de sjabloon voorzichtig op de muur en verbind hem met het eerder gedrukte buitenste deel van het decor. Herhaal deze stap tot het oppervlak gevuld is met het patroon. Als het werk klaar is, wast u het sjabloon met warm water en zet u het goed vast. Dit zal een langdurig gebruik mogelijk maken.
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-4-600x600
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-6-800x800