4 creatieve manieren om een herbruikbaar sjabloon te gebruiken

Het mandala motief dateert uit de oudheid. Juist toen vestigde dit patroon zich voorgoed in het hart van de hindoetraditie. Het betekent vooral een artistieke vorm omsloten door een cirkel of boog. Het midden van deze mystieke tekeningen weerspiegelt de mens in het centrum van alles, en wat er omheen is, is de wereld die hem omringt. De basisvorm van deze patronen bestaat vaak uit een geometrisch vierkant, dat niet alleen de vier zijden van de wereld symboliseert, maar ook alles wat menselijk is. Het is een teken van perfectie en eenheid. Toegegeven, de eerste vermeldingen van zijn bestaan verschenen in India, maar het motief gebaseerd op een cirkel, boog of andere symmetrische figuur dook op aan het begin van de menselijke cultuur. De weelderige mandala heeft bijna alle hoeken van de wereld bereikt. Tegenwoordig wordt een dergelijk symbolisch ontwerp op vele niveaus gebruikt, vooral in de binnenhuisarchitectuur. Amulet en dromenvanger in de slaapkamer? Tibetaans levenssymbool in een woonkamer? Of misschien de Maya kalender? Beslis zelf en creëer een unieke sfeer in het hele huis!

THERAPEUTISCHE MANDALA SYMBOLIEK

Het enorme therapeutische mandala effect is bekend in vele delen van de wereld. Dit tijdloze ontwerp ontwikkelt perfect de verbeelding. Daarom is het de moeite waard om het in de kamer van uw kind te plaatsen, en laat hem bovendien het sjabloon zelf invullen. Het scheppingsproces helpt niet alleen om gedachten en gevoelens uit te drukken, maar heeft ook een rustgevend effect op onze ziel. Bovendien zorgt de mysterieuze cirkel in de mandala voor innerlijke rust en herstelt hij ons evenwicht. Spontaniteit en vrijheid bij het kiezen van kleuren stimuleren bovendien onze creativiteit. Laat je meeslepen door je fantasie en creëer een echte mengelmoes van kleuren! Design dat afstamt van de hindoeïstische cultuur vindt ook zijn doel in meditatie. Dit symbolische motief met gedempte kleuren helpt je je lichaam te reinigen van alle slechte emoties. Is gymnastiek een integraal onderdeel van je dagelijkse routine? Zet in op een mandala patroon in je slaapkamer en creëer een kleine yogalounge in je eigen huis! Haal diep adem, houd hem even vast, en kom weer tot rust na een dag hard werken!

NIET HET HELE PATROON SCHILDEREN

Rijk aan details is de mandala bekend over de hele wereld. Dit patroon heeft zijn toepassing op vele niveaus, van meditatie tot interieurontwerp. Bij een dergelijk gedetailleerd motief moet u niet inzetten op de zogenaamde “total look”. Wij moeten ons laten leiden door de bekende gematigdheid en intuïtie. Wil je een echte oase van rust creëren in je eigen huis zonder het hele interieur te overweldigen? Zet in op je favoriete mandala ontwerp en ingetogen kleuren! Een spectaculair effect wordt ook bereikt door de sjabloon te vullen met gips, beton of een andere decoratieve massa. De verkregen ruwe samenstelling met een verbazingwekkend laag reliëf effect past zeker in elk interieur. Om het geheel subtiel aan te vullen, kunt u slechts een helft, een kwart, of een ander deel van het patroon op het meubel of het sierkussen overschilderen. Dan krijgt u een samenhangende en harmonieuze compositie in de hele kamer. Verf? Stencil? Gereedschap? In ons rijke aanbod vindt u alles wat u nodig heeft! Laat u inspireren en creëer uw eigen ontspanningszone.

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN GEBRUIKEN

Het grootste voordeel van het stencil is zeker de kleurvrijheid en de eindeloze creatieve mogelijkheden.Daarom is het de meest gekozen methode van interieurdecoratie en renovatie. Het klassieke vullen van een sjabloon met verf levert altijd verbluffende resultaten op! Acryl, fluorescerende, of glitterverf? De keuze is aan u! De natuurlijke haren penselen helpen u de gekozen mandala nauwkeurig te reproduceren, en bovendien kunt u alle moeilijk bereikbare plaatsen schilderen. Voor de moediger mensen, die niet bang zijn voor uitdagingen, hebben we ook een andere, iets creatievere oplossing. Op onze website vindt u instructies die u stap voor stap helpen een unieke compositie te maken met behulp van sierpleister of beton. De realisatie van een dergelijk werk is, in tegenstelling tot wat het lijkt, kinderspel, en het adembenemende effect van het lage reliëf zal iedereen zeker bekoren. De ruw ogende decoratiemassa past perfect bij de oude mandalamotieven en geeft elk interieur een oosters karakter.

NIET ALLEEN WANDEN

De muren zijn niet de enige, maar wel de meest gedecoreerde oppervlakken, die er altijd zeer effectief uitzien met het gebruik van sjablonen. Deze methode voor interieurdecoratie is ook perfect voor vloerdecoratie, van keramische tot betonnen platen. Met het gekozen mandala-motief, buitenverf en de juiste bescherming kunt u ook voor uw huis een unieke, oosterse sfeer creëren. Een balkon of terras vol symbolische, adembenemende patronen zal zeker ieders aandacht trekken. Sjablonen worden ook gebruikt in het geval van textiel en kleding. Het Azteekse arrangement op de muur zal perfect worden aangevuld met decoratieve gordijnen of kussens, en met gladde sponsborstels kunt u het ontwerp nauwkeurig overschilderen op zo’n zacht oppervlak. Versierde houten meubelen of wanddecoraties zien er even goed uit en geven zelfs de meest veeleisende interieurs een unieke sfeer.