SIERPLEISTER. HOE TE GEBRUIKEN MET STENCIL?

Stap voor stap laten we u zien hoe u een buitengewone decoratie maakt die niet alleen de muur kan sieren! We maken het met een sjabloon uit de Nakleo Single Collection serie en sierpleister, en als ondergrond worden houten planken gebruikt. Onze instructie zal uw werk eenvoudig begeleiden. Wij hopen dat wij met onze hulp alle twijfels over deze decoratiemethode kunnen wegnemen en u ervan kunnen overtuigen dat het niet zo moeilijk is!

Welk gereedschap hebben we nodig om een patroon van een sjabloon te schilderen?

  • Nakleo schilderij sjabloon
  • fijnkorrelig schuurpapier
  • houtvernis
  • sierpleister
  • verfspatel
  • maskeertape
  • platte borstel
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-1-600x600
VOORBEREIDING

VOORBEREIDING VAN HET SUBSTRAAT

Alvorens met het sjabloon te beginnen, moet u de nodige materialen en gereedschappen voorbereiden. Eerst moet je het oppervlak waarop je het patroon wilt maken schoonmaken en voorzichtig schuren met fijn schuurpapier. Bedek vervolgens het oppervlak met een laag houtvernis. Dus goed voorbereid substraat moet je laten drogen. Als u een kant-en-klare sierpleister gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over een extra voorbereiding - u kunt het product meteen na het openen van de verpakking aanbrengen.
PRINTING

DE SJABLOON BEVESTIGEN

Voordat u de sjabloon aanbrengt, bereidt u verschillende stukken afplaktape voor en houdt u die bij voorkeur bij de hand. Plaats het product op het geselecteerde oppervlak en positioneer het. Wanneer u besluit dat de positie juist is, bevestigt u de sjabloon voorzichtig met de eerder geprepareerde tape. In dit geval adviseren wij u geen spuitlijm te gebruiken - die zou het uiteindelijke effect kunnen vernietigen.
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-2-600x600
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-3-600x600
UITVOERING

AANBRENGEN VAN GIPS

Na het bevestigen van het sjabloon, begin je met het aanbrengen van de massa. Bedek het hele oppervlak van het patroon ermee, zodat er geen lege plekken overblijven. Hoe dikker de aangebrachte laag, hoe boller het patroon zal zijn. Wanneer u besluit dat het patroon goed bedekt is met de massa, kunt u beginnen met het verwijderen van de sjabloon. Doe het voorzichtig om de aangebrachte structuur niet te vervagen. Als u dit doet, kunnen er kleine uitrekkingen of holtes in het beton en gekartelde randen aan het oppervlak van de pleister ontstaan, maar u moet op dat moment geen correcties uitvoeren. Laat het hele oppervlak drogen.
VERBETERING

HET PATROON AANPASSEN

Wanneer u vaststelt dat de massa voldoende is uitgehard, kunt u de ongewenste elementen wegslijpen en de randen gladmaken met schuurpapier. Maak tenslotte het decor schoon - u kunt hiervoor elke borstel of een platte gebruiken. Eventueel kun je het patroon in elke gewenste kleur schilderen - in dit geval zal onze acrylverf zeker goed werken.
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-4-600x600
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-5-800x800