4 Tips om tegels een tweede leven te geven met herbruikbare sjablonen

Wilt u oude, onmodieuze tegels verwijderen en de hele kamer naar eigen inzicht inrichten? Of misschien bent u overweldigd door hun kleuren en wilt u ze een tweede leven geven? Zoals we weten is het vervangen van de tegels niet alleen tijdrovend, maar vereist het ook grotere financiën. Alvorens met de renovatie te beginnen is het echter de moeite waard de toestand van de tegel grondig te controleren. Als ze stevig en onbeschadigd zijn, zullen de sjablonen zeker een schot in de roos zijn! Dankzij hen kunt u goedkoop en snel oude tegels vernieuwen, en uw eigen compositie maken in elke stijl. Bovendien kunt u ze door hun gebruiksgemak zelf maken, zodat u uw geld niet hoeft te verspillen aan een specialist. Zet u in op klassieke zwart-wit patronen? Of misschien gaat u uit uw dak met een buitengewoon motief en verschillende kleuren? Alles wat je nodig hebt is een goed passend ontwerp, verf in je favoriete kleuren en goed geselecteerd gereedschap. Bekijk onze website, laat je inspireren en richt het hele huis in je eigen stijl in!

szablon_malarski_imitacja_plytek_kafelki_trend_1

TEGELS IMITATIE

Tegels zijn een tijdloze oplossing bij het inrichten van zowel de vloer als de wanden. Wil je ze in je eigen huis, maar heb je niet genoeg geld om alle benodigde materialen te kopen? Als u de uitgaven een beetje wilt beperken en u tegelijkertijd niet wilt beperken tot één patroon, ligt de oplossing die in u opkomt nogal voor de hand: imitatietegels. Het is een trend die zich voorgoed in de harten van de makers van de eigen ruimte heeft genesteld en een niet aflatende populariteit geniet. Dit type stencil geeft u onbeperkte creatieve mogelijkheden en de prijs, zeker aantrekkelijker dan klassieke tegels, laat u toe meer dan één ontwerp en formaat te kiezen. Een ander pluspunt is dat het gebruik ervan geen speciale vaardigheden of gereedschappen vereist. U hoeft dus geen specialist in te huren, en het maken van het patroon wordt kinderspel en aangenaam. Door te kiezen voor stencil, open je de deur naar een wereld vol tegels. Een beetje bereidheid en fantasie is alles wat je nodig hebt.

NIET ALLEEN WANDEN

De muren zijn niet de enige, maar wel de meest gedecoreerde oppervlakken, die er met behulp van sjablonen altijd zeer effectief uitzien. Ze hebben ook hun nut gevonden bij het schilderen van vloeren, van keramische tegels tot betonplaten. We weten al lang dat het oppervlak waarop we ons voortbewegen kwetsbaar is voor schade. U moet echter zorgvuldig overwegen of het nodig is oude tegels te verwijderen en nieuwe te plaatsen. Als ze geen deuken hebben en alleen de bovenste kleurlaag is beschadigd, hebben we een veel eenvoudigere en goedkopere oplossing voor u! Het overspuiten van een sjabloon duurt slechts enkele ogenblikken, en dankzij de duurzaamheid ervan kunt u hetzelfde ontwerp vele malen reproduceren met één vel. Met een extra vloerbedekking met de beschermende vernis kunt u langer genieten van de vernieuwde tegels. Bovendien hoef je je niet te beperken tot alleen innerlijke veranderingen. Tegels aan de voorkant van het huis of op het balkon zijn de meest praktische manier om externe oppervlakken te regelen. Met het gekozen motief, buitenverf en met een passende bescherming tegen regen krijgt uw terras een uniek karakter. Met patronen versierde houten oppervlakken, zoals meubels of wanddecoraties, zien er even goed uit en geven zelfs de meest veeleisende interieurs een unieke sfeer.

szablon_malarski_imitacja_plytek_kafelki_trend_2
szablon_malarski_imitacja_plytek_kafelki_trend_3

VERSCHILLENDE STIJLEN

Het grootste voordeel van het gebruik van sjablonen is zeker de enorme patroonkeuze en de mogelijkheid om een individueel concept te realiseren. Daarom zijn ze een ideale oplossing voor goedkope renovatie van oude en ouderwetse tegels. Moderne geometrische composities zullen zeker niet alleen in een moderne stijl in de woningopstelling passen, maar ook perfect bij het tijdloze retromotief. Onze collectie omvat ook een breed designgamma geïnspireerd op het warme en kleurrijke Spanje. Door er verschillende te combineren kun je een echt Iberisch mozaïek maken. De traditionele Chinese motieven brengen op hun beurt een vleugje waanzin in uw kamer, en de bijbehorende intense tinten zullen de creativiteit van elk gezinslid aanzienlijk stimuleren. Retro stijl, kleurrijk Spanje, of mooie ornamenten? Of misschien elegante en smaakvolle geometrische patronen? Beslis zelf en creëer je eigen droomcompositie!

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN

Stencils kunnen worden gebruikt voor verschillende decoratietechnieken. De meest gekozen, en tegelijkertijd even mooie effecten gevende, is de klassieke opvulling van het patroon met verf. Bij dit soort schilderen kun je verschillende producten proberen, zoals acrylverf, glitterverf of fluorescerende verf – afhankelijk van waar we schilderen en welk effect we willen bereiken. In het geval van het maken van imitatietegels zal sierpleister of beton echter perfect zijn. Deze taak is gemakkelijker dan het lijkt, en op onze website vindt u gedetailleerde instructies hoe u zo’n uniek en creatief ornament stap voor stap kunt maken. Zo stelt u een adembenemend werk samen dat het bas-reliëf effect op uw muur zal geven. Een buitengewoon patroon, het juiste gereedschap en de oneindige verbeeldingskracht zijn alles wat je nodig hebt om een compositie te maken die iedereen zal bekoren.

szablon_malarski_imitacja_plytek_kafelki_trend_4