WALLPAPER. HET SCHILDEREN VAN EEN REPETEREND PATROON.

In een paar eenvoudige stappen laten we je zien hoe je een unieke decoratie maakt die behang imiteert. We maken het met Nakleo Acrylverf in het kleurenschema “Retro Chic”, een schilderstencil uit de Nakleo Seamless Collection serie en spons of penselen (wij raden u aan onze gids te lezen voordat u hulpmiddelen koopt). Door onze instructies te volgen, creëert u een buitengewone decoratie voor uw interieur. We hopen dat we alle twijfels over deze manier van interieurdecoratie kunnen wegnemen en u ervan kunnen overtuigen dat het niet moeilijk is!

WINKELLIJST

Welk gereedschap hebben we nodig om een sjabloonpatroon op de muur te schilderen?

  • Nakleo schilderij sjabloon
  • spons borstels
  • acrylverven
  • maskeertape
  • platte borstel
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-1-600x600
ACHTERGROND

VOORBEREIDING VAN DE WERKPLEK

Alvorens met de werkzaamheden te beginnen, de vloer en alle elementen op de werkplek beschermen. Vergeet daarna niet het geverfde oppervlak te reinigen van stof en ander vuil. Eventuele scheuren en afschilferingen op de muur moeten worden opgevuld en geschilderd voordat met het aanbrengen van het patroon wordt begonnen. Bereid vervolgens al het nodige gereedschap voor: sjabloon, penselen, verf en afplakband. In het geval van delicate, zeer gedetailleerde decoraties heeft u misschien ook een lijmspray nodig.
VOORBEREIDING

DE SJABLOON OP DE MUUR PLAKKEN

Voordat u de sjabloon opplakt, bereidt u verschillende stukken afplaktape voor en houdt u die bij voorkeur bij de hand. Plaats het product op de muur en positioneer het. Je kunt jezelf helpen met een waterpas. Wanneer u besluit dat de verkregen positie correct is, maakt u de sjabloon voorzichtig vast met de eerder voorbereide stukjes tape, terwijl u de positie ervan voortdurend met één hand ondersteunt. Als u een ingewikkelder patroon wilt maken, kunt u bovendien spuitlijm gebruiken om de sjabloon te bevestigen.
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-6-600x600
decorative-concrete.-creative-stencil-application-600x600
COMPLETIE

VERFAPPLICATIE

Geschikte verf voor het werken met sjablonen moet dik en glad zijn. Om het patroon nauwkeurig met verf te bedekken, kunt u het beste sponskwasten of een fijne sponsroller gebruiken. Vergeet niet de borstel te laten uitlekken op een papieren handdoek of een vel papier. Dit beperkt het lekken van verf onder de sjabloon. Door gebruik te maken van de zogenaamde klopmethode, dus zachtjes met een kwast op het oppervlak kloppen, kunt u nauwkeurig kleur aanbrengen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Een sponsroller is ideaal voor grotere en eenvoudige elementen van het sjabloon, zodat u ze snel en efficiënt kunt schilderen.
VERVOLG

PATROONHERHALING

Als het stenciloppervlak volledig bedekt is met verf, hoeft u niet te wachten tot het droog is. In dat geval kunt u het product losmaken. Let er wel op dat het pas geschilderde patroon niet vervaagt. Aan de andere kant, om een ander deel van de decoratie opnieuw te schilderen, is het nodig te wachten tot het patroon droogt. Plaats de sjabloon voorzichtig op de muur en verbind hem met het eerder gedrukte buitenste deel van het decor. Herhaal deze stap tot het oppervlak gevuld is met het patroon. Als het werk klaar is, wast u het sjabloon met warm water en zet u het goed vast. Dit zal een langdurig gebruik mogelijk maken.
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-5-600x600
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-4-800x800