Ideeën en Inspiratie

DIY technieken – scrapbooking

Reusable Craft – Scrapbooking Stencil // ROSES

Een echte traktatie voor creatieve mensen. Een fantasierijke en ontspannende manier om je vrije tijd door te brengen. Artistieke hobby. Zo kun je de populaire knutselmethode scrapbooking beschrijven. In het bericht van vandaag laten we u zien wat deze techniek is, hoe u ermee kunt beginnen en waarom het de moeite waard is om sjablonen te gebruiken.


Wat is scrapbooking?


Scrapbooking is niets anders dan het combineren van verschillende technieken, kleuren, patronen, decoraties, materialen en texturen. Hierdoor kunnen artistieke werken worden gemaakt op eenvoudige voorwerpen – fotoalbums, dozen, wenskaarten, uitnodigingen en vele, vele andere. De naam scrapbooking is een combinatie van de woorden scrap en book, wat vertaald kan worden als scrap album. De traditie van deze methode komt uit de Verenigde Staten, waar huisvrouwen familiekronieken maakten in de vorm van versierde albums. Men kan dus concluderen dat de eerste plakboekwerken een grote improvisatie waren van materialen, versieringen of knipsels van dingen die deze creatieve dames in handen hadden. Tegenwoordig blijft scrapbooking niet beperkt tot fotoalbums. Momenteel kun je deze methode gebruiken om verschillende voorwerpen te versieren die prachtige dragers van herinneringen kunnen worden, en bij het maken ervan worden we alleen beperkt door onze verbeelding!


Scrapbooking – hoe te beginnen?


Je moet je scrapbooking avontuur beginnen met basis briefpapier, maar ook met een open verbeelding. Het gaat tenslotte om creativiteit en gezelligheid, en misschien zelfs om het ontwikkelen van een nieuwe hobby. Het hangt ook allemaal af van welk plan we hebben voor de decoratie. Als u een fotoalbum maakt, hebt u een basis nodig waarop u kunt werken. Daarnaast zijn gekleurd papier, een schaar en lijm nodig. Dan kunt u denken aan linten, bandjes, veters, strass, stempels en andere materialen die het beste, het dichtst bij ons staan. Een van die toevoegingen kan ook een herbruikbare plastic stencil zijn!


Waarom is het de moeite waard om een sjabloon voor scrapbooking te gebruiken?


Een plastic stencil kan een geweldige aanvulling zijn op het werken met de scrapbooking methode. Het is een alternatief voor mensen die wat minder goed kunnen tekenen. De combinatie van het beschikbare palet aan kleuren en patronen zal een unieke toevoeging zijn aan het gecreëerde werk. Bovendien kunnen onze stencils worden gebruikt om contouren over te trekken voor uitsnijdingen en dat kunt u zo vaak doen als u wilt. Een Marokkaans klavertje hoeft immers niet van één soort papier gemaakt te zijn! Het stencil kan ook worden gebruikt om vormen te tekenen en vervolgens het patroon te vullen met decoratieve materialen. Rozen gevuld met gedroogde bloemblaadjes en bladeren? Knop tandwielen? Waarom niet?


Bekijk onze hele Nakleo Arts & Crafts Collectie, waarmee je geweldige scrapbooking kunstwerken kunt maken!