3 GEOMETRISCHE INSPIRATIES BIJ HET SCHILDEREN VAN SJABLONEN

Ben je een avontuurlijk persoon, vol energie, niet bang voor uitdagingen en wil je je decor veranderen? Een beetje fantasie, kleurvariatie en passende geometrische patronen volstaan! Deze trend wordt niet alleen gekenmerkt door modernisme, maar ook door een gekke en tijdloze retrostijl. De detaillering en de geometrische, symmetrisch geplaatste vormen op de muur creëren een ongewoon 3D-effect, waardoor de hele kamer optisch groter wordt. Door een interieur in zo’n gedurfde stijl in te richten, voegt u er niet alleen frisheid en moderniteit aan toe, maar ook klauw en originaliteit, wat ongetwijfeld iedereen zal bekoren. De kern van deze trend is vooral gebaseerd op klassieke en ingetogen kleuren, zoals wit en beige. Het is echter vermeldenswaard dat kleuren een grote invloed hebben op onze stemming, en samen met geometrische figuren de verbeelding van iedereen zullen stimuleren. Het is echter waar dat het vinden van de gulden middenweg bij het kiezen van de juiste kleuren voor veel mensen moeilijk is, dus is het de moeite waard in te zetten op een delicaat, klassiek wit. Zo’n subtiele basis komt het best tot zijn recht in combinatie met gekke, expressieve tinten, en samen met een symmetrisch lineair patroon zal het uw woning een vleugje waanzin combineren met een vleugje elegantie.

Geometrische vormen in het oude Griekenland

De oorsprong van deze trend gaat terug tot het oude Griekenland. Het waren de kunstenaars daar die oude tradities en overtuigingen begonnen te overwinnen en de deur openden om zich uit te drukken via de kunst en hun eigen artistieke vaardigheden. Toen werden geometrische basisfiguren zoals golvende lijnen, cirkels en driehoeken het uitgangspunt. Een dergelijke opvallende verandering gaf niet alleen de aanzet tot een nieuwe stijl, maar veranderde ook de manier waarop Griekenland werd gezien volledig. In de latere stadia van de evolutie van de trend begonnen kunstenaars eenvoudige lineaire patronen te breken in meer ingewikkelde en complexe patronen. Toen begonnen ze hun gedachten weer te geven door werken te creëren op steeds rijkere, expressievere manieren. Tegenwoordig is deze tijdloze trend de perfecte breuk tussen moderniteit en modernisme in het interieurontwerp. Klassieke lijnen, geometrische basisfiguren of een iets gekkere zeshoek voegen elegantie en gratie toe aan uw inrichting. Op zoek naar de perfecte manier om jezelf uit te drukken? Laat u inspireren door antieke kunst, richt uw vier muren opnieuw in en druk uw emoties uit op een originele en tijdloze manier! Met onze stencils decoreert u elk element in uw huis tegen een lage prijs!

Geometrische patronen in de Art Deco stijl van de jaren 1920

De multiculturaliteit en elegantie van de Art Deco stijl wordt direct perfect gecombineerd met tijdloze geometrische patronen. Rijke vormgeving, details en geometrische vormen zijn inherent aan de combinatie van deze twee trends, die samen een harmonieus geheel vormen. Kenmerkend voor deze stijl is de aandacht voor detail, symmetrie en rijke compositie, waardoor iedereen een ontwerp vindt dat bij hem past. Zowel klassieke banale motieven en meer ingewikkelde zullen de kamer een origineel karakter geven en de verveling doorbreken. Bovendien geven geometrische vormen een 3D-indruk, waardoor de hele kamer veel groter lijkt. Vermeldenswaard is ook dat in deze decoratiekunst zowel delicate als meer intense kleuren heersen. Afhankelijk van de kleur die u kiest, kiest u de perfecte accessoires. Kiest u voor neutrale kleuren in combinatie met interessante, geraffineerde accessoires? Of misschien voor levendige tinten en meer ingetogen elementen? Wat je ook kiest! Tijdloze geometrische patronen passen in elk decor!

Geometrische abstracties

Meetkunde is de ordening van lijnen en verschillende vormen in een bepaalde ruimte. Abstractie daarentegen gaat over het realiseren van de eigen ideeën op een niet-standaard manier. De combinatie van deze twee ideeën stelt ons in staat onze emoties uit te drukken met behulp van fantasie, willekeurige kleuren en willekeurige, onregelmatige patronen. Bovendien zijn de letters ook perfect passen in rijke geometrische composities. Vergeet niet om plezier met hen te hebben! Of je ze verticaal, horizontaal of misschien ondersteboven rangschikt is aan jou. Het is door maatwerk dat u het gewenste effect krijgt en een abstract meesterwerk op uw eigen muur bouwt. Deze moderne trend wordt vooral overtroffen door twee kleurenreeksen: pastel en neon. Aangepaste figuren met delicate kleuren geven de kamer subtiliteit en lichtheid. Fluorescerende tinten, zoals blauw, neon geel of groen, zullen op hun beurt het interieur zeker verlevendigen en modernisme combineren met een vleugje waanzin. Een set van pastel of neon verf? Letters, subtiele geometrische patronen of misschien de gekkere? In ons aanbod vindt u alles wat u nodig heeft om een interieur in modernistische stijl in te richten! Laat je fantasie de vrije loop en maak een abstractie waar iedereen blij van wordt!