6 manieren om Marokkaanse stijl te creëren met herbruikbare sjablonen

Het koninkrijk van de luxe, overvloedige decoraties, ongewone geometrische patronen, een mix van kleuren – deze en vele andere kenmerken vormen de weelderige Marokkaanse stijl. Elementen rechtstreeks uit het hart van Spanje, Frankrijk, Afrika en vele andere landen zorgen voor een prachtige, een van de meest kleurrijke trends. De combinatie van een geometrisch mozaïek op de muur met intense tinten maakt de kamer aanzienlijk levendiger, en duidelijke mediterrane of Afrikaanse accenten geven het hele interieur een onnavolgbaar karakter. De inrichting in deze stijl wordt perfect aangevuld met weelderige vegetatie, natuurelementen en rijkelijk versierd, meestal houten, meubilair. Details in de vorm van glanzende elementen – goud en zilver – zullen een extra, perfect passende aanvulling zijn. In ons aanbod vindt u een ruime keuze aan design, waardoor u in een handomdraai de Marokkaanse sfeer in uw appartement kunt opwekken. Muren, meubels, textiel, kleding, tegels, accessoires – deze weelderige stijl komt overal tot zijn recht. De exotische geest werkt in elk interieur, zowel klassiek als modern, waardoor de inrichting van uw huis nooit van verveling zal worden verdacht.

szablon_malarski_styl_marokanski_trend_1

Marokkaanse muurpatronen

De meest gekozen plaats om patronen te vullen met sjablonen is natuurlijk de muur. Het is dankzij de enorme oppervlakte dat wij onze hele compositie van de verbeelding naar de echte wereld kunnen overbrengen. Karakteristieke Marokkaanse motieven zijn erg populair bij liefhebbers van rijke ornamenten, ongelijke geometrie en een mengeling van kleuren. Daarom kiezen we bij een dergelijke verfijnde inrichting voor een opvallend ontwerp op de muur, en zorgen subtiele accessoires en delicate accenten voor een ingetogen, maar ook voortreffelijke opstelling. In ons ruime assortiment vindt u de selectie repeterende patronen in Marokkaanse stijl, waarmee u het gekozen motief op de hele muur kunt nabootsen. Dit is de perfecte manier om een behangeffect te bereiken tegen lage kosten. Door hetzelfde ontwerp opnieuw te schilderen met een extra, kleiner vel op meubels of decoratieve elementen, creëert u een samenhangende en harmonieuze ruimte in de hele kamer.

Verf het meubilair

Het is al lang bekend dat wat de Marokkaanse stijl onderscheidt van vele andere, vooral de overvloedige versieringen zijn. Daarom besluiten veel mensen zich niet te beperken tot alleen de wandschikking, maar zich ook te richten op weelderige meubelornamenten. Met behulp van sjablonen, verf en het juiste gereedschap kunt u elk oppervlak versieren. Zoals bekend bevatten Marokkaanse motieven talrijke zeer gedetailleerde elementen. Om zo’n sjabloon te vullen, vooral op meubels, zijn harde natuurharen penselen perfect, waarmee u elk, zelfs het kleinste detail precies kunt invullen. De keuze van de kleur of het type verf hangt alleen van u af. Het Marokkaanse decor kan echter te overweldigend worden, dus pas op dat u het niet overdrijft. In het geval van zo’n ongewone stijl zal oneffen, uitgewerkt houtsnijwerk in oude houten meubelen ook geweldig werken, zodat hun authenticiteit en een rauwe uitstraling perfect passen bij de rijkelijk versierde muur.

szablon_malarski_styl_marokanski_trend_2
szablon_malarski_styl_marokanski_trend_3

Textiel en stoffen

Een ander oppervlak waarop we het stencil moedig kunnen reproduceren, is textiel. Dankzij zo’n originele zet kun je zelfs het meest banale en klassieke T-shirt aantrekkelijker maken, en ook een oud T-shirt van goede kwaliteit een tweede leven geven. Hierdoor vervangt u saaie ornamenten in de woonkamer door rijkelijk versierde gordijnen en kussens. Geen idee voor een verjaardagscadeau? Het stencil zal ook in dit geval zijn doel vinden! Soepel, katoenen beddengoed kopen en het versieren met een onnavolgbaar Marokkaans patroon is een geweldig idee voor een uniek cadeau dat uw geliefden zeker zal bekoren, en het maken ervan, recht uit het hart, zal puur plezier zijn. Op onze website vindt u ook een sponsborstelset van 5 verschillende maten die perfect zijn voor het vullen van een sjabloon op zo’n zacht, delicaat oppervlak.

Gebruik Marokkaanse tegelpatronen

Marokkaans design is ook terug te vinden op tegels, van keramiek en mozaïek tot betonplaten. Zulke overvloedige accenten passen in elk interieur. Een moderne, minimalistische keuken krijgt een origineel karakter dankzij de uitbundige versieringen van de tegels boven het aanrecht en het ongewone design op de vloer. Marokkaanse motieven zullen ook goed werken als een ongebruikelijke spiegellijst in de badkamer, en de kleurrijke, tijdloze patronen boven het bad zullen een unieke ontspanningszone creëren. Met buitenverf en de juiste bescherming kunt u ook voor uw huis een originele sfeer creëren. Een balkon of terras bekleed met tegels vol weelderige ornamenten en kleurrijke mozaïeken zal iedereen zeker bekoren, en u zult eindeloos kunnen opscheppen over uw zelfgemaakte werk. Bekijk ons aanbod, kies uw favoriete ontwerp en decoreer het hele huis in Marokkaanse stijl!

szablon_malarski_styl_marokanski_trend_4
moroccan-style

Kies de juiste kleuren

Het gevarieerde kleurenpalet is een van de meest herkenbare kenmerken van de Marokkaanse stijl. In deze prachtige trend heersen warme tinten van vurige zonsondergangen, zoals vlammend rood, oranje en zelfs bordeauxrood. Details in de vorm van glanzende elementen – goud of zilver – zullen een extra zijn, die zo’n weelderig interieur perfect aanvullen. Een ongebruikelijke, maar vaak voorkomende tegenstelling in deze stijl is een mengeling van warme en koude kleuren. Een combinatie van groene en blauwe kleuren werkt het best in deze rol. Bij het maken van zo’n rijke compositie moet je gematigd blijven, je laten leiden door intuïtie, en een uiterst belangrijke “gulden middenweg” vinden. Weinig mensen weten echter dat deze trend ook een tweede, meer ingetogen tintenpalet heeft. Zandtinten, wit of grijs, samen met gekke accessoires en interessante patronen, passen goed in zo’n weelderige stijl. Beslis welke kleurversie beter bij je past. Begin met onnavolgbare patronen op de muur en versier textiel en meubels. Ten slotte, maar niet onbelangrijk, maak je het geheel af met unieke decoraties.

Vergeet de accessoires niet

De kamerindeling in een uitbundige Marokkaanse stijl zou niet mogelijk zijn zonder de passende decoratieve elementen. Het zijn immers de details die het hele interieur completeren en bovendien het unieke karakter ervan benadrukken. Gedessineerde, contrasterende tapijten en verspreide vloerkussens passen uitstekend bij deze prachtige trend. U kunt dergelijke decoraties ook versieren met sjablonen en verf. Het is ook de moeite waard in te zetten op kleurrijke mozaïeken, die, opgehangen aan de muur, deze unieke sfeer extra zullen weergeven. Het Marokkaanse leidmotief kan ook worden benadrukt door het gebruik van opengewerkte of metalen lampen, geometrische lantaarns en geurkaarsen. Het geheel wordt perfect aangevuld met bloemen in grote, kleurrijke potten en keramische schalen die niet alleen kunnen dienen voor dagelijks gebruik, maar ook als ornament aan de muur.

moroccan-style-1-800x800