3 GEOMETRISCHE INSPIRATIES BIJ HET SCHILDEREN VAN SJABLONEN

Ontdek de magie van het Oosten binnen jouw interieur! De oosterse stijl neemt je mee naar een wereld vol exotisme en vreemde culturen, waardoor je je voelt alsof je in verre landen van het Verre Oosten bent. Een combinatie van traditie en moderniteit? De oosterse trend in interieurdesign is niet alleen een fashionstatement, maar ook een ware reis naar een wereld rijk aan geschiedenis. Het wordt gekenmerkt door een diepe inspiratie uit de culturen van het Midden-Oosten, Azië en andere oosterse regio’s. Het combineert mystiek, de schoonheid van de natuur, een rijk kleurenpalet en unieke motieven, waardoor het zich onderscheidt van andere stijlen. Wat onderscheidt het? Verrassende kleurcombinaties, onderscheidende patronen en exotische materialen zijn ongetwijfeld integrale kenmerken van deze trend. Bovenal brengt het een unieke harmonie en rust uit verre uithoeken van de wereld rechtstreeks bij ons thuis. Welke motieven geven het Oosten perfect weer? Op welk kleurenpalet moet je wedden? Laat je inspireren, selecteer de juiste accessoires en creëer een decoratie rechtstreeks uit het Verre Oosten!

oosterse stijl

Oosterse Ontwerpen

De oosterse stijl omvat een breed scala aan culturen. Het weerspiegelt invloeden uit Aziatische landen als China, India en Japan, maar ook uit gebieden als Marokko. Het onderscheidt zich vooral door luxe, ingewikkelde patronen en onconventionele combinaties van verschillende culturen. Onder de oosterse patronen vind je voornamelijk botanische motieven zoals bloemen en Marokkaanse klaver, maar ook Aziatische dieren, vooral vogels. Het oude Indiase mandala-symbool en de paisley-patronen genieten ook een grote populariteit. Het traanvormige motief met een gebogen, smaller uiteinde vindt zijn oorsprong in Iran en is samen met de mandala een van de meest gekozen ontwerpen van veel kunstenaars. Deze en vele andere patronen vind je in ons ruime assortiment! Ontdek zelf dat u met stencils unieke muren, meubels of decoraties kunt maken die de aandacht van elke gast zullen trekken.

Oosters Schaduwpalet

Het kleurenpalet is een sleutelelement in decoratie in oosterse stijl. Warme, intense tinten zoals goud, rood, paars en turkoois domineren hier. Dit kleurenpalet doet denken aan de mysterieuze zonsopgang boven de woestijn en oosterse bazaars gevuld met kleurrijke stoffen en prachtige items. Gedurfde tinten voegen diepte en karakter toe aan het interieur, terwijl gouden en paarse accenten perfect zijn om belangrijke elementen van het decor te benadrukken, waardoor een gevoel van rijkdom en verfijning door het hele huis ontstaat. Dankzij stencils pas je de kleuren eenvoudig aan naar eigen voorkeur, waardoor een origineel en uniek arrangement ontstaat. 

oosterse stijl
oosterse stijl

Hoe Decoreren in Oosterse Stijl?

Droom je van een interieur in oosterse stijl? Zet in op stencils! Met hun hulp creëer je je eigen droomcompositie. Vergeet niet om op het juiste kleurenpalet te letten – selecteer in de eerste plaats gedurfde tinten uit het palet met oosterse tinten en gebruik vervolgens stencils om unieke ontwerpen te maken op muren, plafonds, meubels of textiel. Opvallende patronen op vloerkleden, gordijnen of sierkussens versterken de exotische sfeer nog meer. Meubels, meestal handgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of metaal, spelen ook een belangrijke rol. Kies voor zorgvuldig geselecteerde accessoires zoals keramische vazen of oosterse spiegels. Decoraties en kleine decoratieve elementen die verband houden met de Midden-Oosterse of Aziatische cultuur, zoals keramiek, mozaïeken of handgemaakte sculpturen, zullen perfecte aanvullingen zijn op het oosterse decor en authenticiteit en diepte toevoegen. Vergeet de verlichting niet: lantaarns, lampen of oosterse hanglampen passen perfect in deze trend. Met al deze elementen zal je huis in oosterse stijl niet alleen prachtig zijn, maar ook vol geschiedenis en mysteries van vreemde culturen uit het Verre Oosten!