4 Tips voor ontwerpen in tropische stijl met herbruikbare sjablonen

Flamingo’s, ananas, bamboe, bananenbladeren of monstera – dat zijn de patronen die niet mogen ontbreken bij het inrichten van interieurs in een weelderige tropische stijl. Deze trend heerst al jaren in het hart van veel decoraties. Het wordt vooral gekenmerkt door grote hoeveelheden natuurelementen, en groen is een kleur die – in dit geval – altijd zijn doel zal vinden. Het palet van tropische tinten is zeer divers. Van het eerder genoemde groen, via beige en bruin, tot de intensieve kleuren roze en geel. Het grootste voordeel van sjablonen is de volledige vrijheid bij het kiezen van de kleuren. Welke je kiest is aan jou. Vergeet ook niet dat de juiste accessoires de sleutel zijn tot een harmonieuze en consistente opstelling in de hele kamer. In deze exotische stijl vinden beklemtoond houten meubilair en planten in grote, stevige potten perfect hun plaats. Bekijk ons aanbod, laat u inspireren en nodig warme dagen bij u thuis uit!

szablon_malarski_styl_tropikalny_trend_1

TROPISCHE VORMEN, ELEMENTEN EN PATRONEN

Exotische natuur, bladmotieven, houten elementen en levendige kleuren – het is precies wat wij associëren met de unieke tropische stijl. Het is nauwelijks een snach van wat te maken heeft met deze tijdloze trend. Ronde, van natuurlijke vezels gemaakte tapijten brengen niet alleen een oosterse sfeer in het interieur, maar hun aangename aanraking maakt het lopen op blote voeten tot een waar genoegen. Het is ook de moeite waard om klassieke, maar gekke, oosterse patronen aan te trekken. Bananenbladeren, flamingos, palmbomen en bamboe lianen zijn slechts een deel van wat u in ons ruime assortiment vindt. Kiest u echter voor een subtieler warm tropenaccent, kies dan voor golvende lijnen die de indruk wekken van een golvende oceaan op een vlakke ondergrond in blauwtinten en in beigetinten – duinen en een zonnig strand. Zo’n goed ingerichte muur wordt perfect aangevuld met op het tropische klimaat geïnspireerde accessoires. Figuren in de vorm van een flamingo of papegaaien alsmede luchtige, lichte gordijnen en pastelkussens zijn perfect voor deze rol. Om het warme karakter van het interieur te benadrukken, kiest u voor houten meubilair, bamboe-elementen en groene vegetatie. Heb je nog vakantiesouvenirs? Schelpen en andere kustelementen zijn een onlosmakelijk onderdeel van de tropen. Verstop ze niet in de kast! Laat ze zien en haal elke dag herinneringen op aan de onvergetelijke momenten van uw reis!

KEUZE UIT TROPISCHE KLEUREN

Een van de meest karakteristieke kenmerken van de tropische stijl is de bekende groene tint, die zich in deze trend altijd zal verdedigen. De combinatie van deze kleur met ouderwets houten meubilair is een klassieker die niet mag ontbreken bij het inrichten van een interieur in zo’n unieke sfeer. De exotische stijl wordt even goed overgebracht door zandkleurige tinten, die samen met het ruwe oppervlak van het tapijt, de gordijnen of de sierkussens een vleugje hawaiiaans accent geven aan elk interieur. Het tropische kleurenschema is zeer divers. Behalve het overheersende groen, bruin of beige bevat het ook andere, meer levendige tinten. Wees niet bang om te experimenteren! Hoe hoger de kleurverzadiging, hoe beter en spectaculairder het effect. Laat je fantasie de vrije loop en ga uit je dak met een roze flamingomotief, oranje ananas of een wilde tijger op de muur, die elk interieur zeker zal opfleuren en een exotische vibe zal geven. Het vullen van de stencils in deze meer ingetogen, subtiele kleur zal zeker gemakkelijker zijn met de “Tropical Desire” verfset. Aan de andere kant, als u kiest voor een meer gekke samenstelling, vindt u in ons aanbod ook een set levendige tinten waarmee u ongetwijfeld een eilandsfeer kunt creëren in een unieke stijl!

szablon_malarski_styl_tropikalny_trend_2
marine-motives-tropical-style-800x800

MARINE MOTIVES

Keert u steeds terug naar mooie momenten uit uw maritieme avonturen? Wacht niet en nodig de vakantie uit in uw interieur! Een woonkamer in tropische stijl inrichten wordt een schot in de roos! Het brede kleurenpalet omvat, behalve de eerder genoemde tinten groen, beige en hout, ook een tijdloos azuurblauw. Deze kleur met bananenbladeren, nautilus shell en zandkleurige decoraties zal zeker een harmonieus en samenhangend geheel vormen. Kwallen, zeeschildpadden en zeepaardjes zijn ook een onlosmakelijk onderdeel van de mariene fauna, en de onderwaterwereld wordt extra benadrukt door het anker en zeilknopen waardoor de hele kamer een uniek, maritiem karakter krijgt. Bent u een liefhebber van de tropen en zeereizen? Exotische stijl en aquatische ontwerpen zullen u zeker aanspreken! In ons aanbod vindt u niet alleen een ruime keuze aan patronen, maar ook verfsets met verschillende tinten blauw van pastel tot donker marineblauw, waarmee u een unieke kustsfeer creëert.

WEELDERIGE VEGETATIE

Goed gekozen vegetatie is de sleutel tot een weelderige tropische stijl. Monstera bladeren of bananenstengelmotieven zijn onlosmakelijk verbonden met elk interieur dat is geïnspireerd op de hete zomer in Thailand. En wat associëren we het meest met de tropen? Palmbomen natuurlijk! Deze plant is een “must have” bij het inrichten van een huis in zo’n karakteristieke stijl. De weelderige natuurelementen vinden letterlijk overal hun toepassing. Het zal een geweldig idee zijn om het interieur te versieren met behulp van sjablonen. Bananen- en monsterabladeren, palmbomen – deze en vele andere motieven vindt u in ons ruime assortiment. Meng ze allemaal en maak een unieke compositie over de hele muur. Dankzij zelfgemaakt behang zal uw woonkamer volledig doordrongen zijn van de warme tropen. Sjablonen werken ook goed op meubels, vooral die van bamboehout. Kleinere patronen, zoals ananassen of kikkers vullen het geheel perfect aan en benadrukken bovendien de exotische sfeer van het hele decor. Om deze unieke sfeer nog meer te benadrukken is het de moeite waard om een balkon of terras met klimop aan te leggen. Dan kunnen uw gasten de unieke stijl van het hele interieur bewonderen vanaf het moment dat ze binnenkomen.

szablon_malarski_styl_tropikalny_trend_4