4 VINTAGE INSPIRATIES IN SJABLONEN

Wilt u uw interieur opfrissen en terugkeren naar het verleden met een hoge noot? De vintage trend zal perfect aansluiten bij de smaak van elke liefhebber van geschiedenis en originele arrangementen. Als u voor een retro-opstelling gaat, creëert u een uniek interieur met een ziel. Welk kleurenpalet en patronen te kiezen? Is het de moeite waard om oude meubels weg te doen en te investeren in nieuwe? Op de juiste manier belicht, zullen oude elementen uit die tijd het karakter van het hele interieur perfect benadrukken. In het bericht van vandaag beantwoorden we al uw vragen. We nodigen je uit!

SZA-CRA-024_photoA-800x800

TERUGSLAG

De retrotrend is de perfecte keuze voor liefhebbers van originele en moderne composities. Dankzij vintage kun je immers gemakkelijk het gekoesterde verleden combineren met een vleugje modernisme. Arrangementen in deze stijl worden meestal gekozen door jonge mensen die gefascineerd zijn door geschiedenis en een uniek interieur met een ziel willen creëren. Oude meubels uit de jaren 50, 60 en 70 die in de garage of op zolder rondslingeren? Gooi ze niet weg! Restauratie van een ladekast is de perfecte manier om tegen een lage prijs een origineel meubelstuk te bemachtigen. Met behulp van schuurpapier, geschikte vernis die het oppervlak beschermt, verf en een sjabloon, verander je de herdenkingsvitrine van je oma onherkenbaar! Verouderd of gestileerd als oud, nieuw meubilair is de essentie van een tijdloze retrostijl.

VINTAGE ONTWERP

Het design van de jaren 50, 60 en 70 drong door tot de wereld van de interieurmode en bleef daar lang. Een van de in die tijd geïnitieerde motieven is het schaakbord. De combinatie van contrasterende tinten, zoals wit en zwart, is een klassieker die altijd heeft geheerst in decoratie. Zo’n elegant patroon harmonieert met expressieve accessoires en geeft het interieur frisse energie en dynamiek. Andere motieven die deze tijdloze trend weerspiegelen zijn het ronde vierkant, de zeshoek en de cirkels. Klassieke, geometrische vormen in een unieke editie passen perfect in een vintage interieur en geven er een vleugje moderniteit aan. Overvloedige kleuren en onregelmatige vlekken vormen het “hart” van de retrostijl. Zet jij in op gekke mozaïeken en abstracte patronen? Of misschien weerspiegelen zwart-witte tegels aangevuld met subtiele, muntachtige toevoegingen meer je ziel? Vertrouw op je creativiteit!

SZA-SIN-066_photoA_szablon-malarski-wielokrotny-retro-kola-800x800
SZA-REP-068_photoA-800x800

VINTAGE KLEURENPALET

Sterke en originele kleuren zijn absoluut een van de meest herkenbare kenmerken van de retrostijl. Een breed scala aan tinten omvat zowel ingetogen grijstinten als intens rood, groen of marineblauw en delicate pastel kleuren. Bij het kiezen van een vintage arrangement is het de moeite waard om een uniforme muur in wit, beige of grijs te kiezen, wat een ideale basis zal zijn voor latere decoraties met expressieve kleuren. Vroeger was de keuken de meest voorkomende ruimte die in retrostijl was ingericht. In die tijd lag de focus op een combinatie van intense, rode meubelen met pastel mint accessoires. Tegenwoordig grijpen we echter naar een meer ingetogen compositie van klassiek wit en zwart. We maken het geheel compleet met één opvallende kap. Zo creëer je een samenhangende, harmonieuze ruimte gevuld met de sfeer rechtstreeks uit de jaren ’60! Jij ook? Welke versie kies jij? Een uit de hand gelopen kleurenmix of een meer ingetogen combinatie van basistinten met een vleugje waanzin? De keuze is aan jou!

VINTAGE ACCESSOIRES

Laat je fantasie de vrije loop en combineer tijdloze klassiekers met moderniteit! De historische contouren van het hele decor worden perfect benadrukt door eeuwenoude voorwerpen, niet alleen in de vorm van meubels, maar ook lijsten of vazen. Heeft u een oude, kapotte spiegel? Maak er een origineel decor van! Ga je voor een retro opstelling, dan loont het de moeite om te focussen op karakteristieke, kleinere accenten in de vorm van kleurrijke knoppen in kasten en gouden armaturen in de badkamer en keuken. Let ook op textiel. Het materiaal dat de vintage sfeer perfect weergeeft is velours. Door er geometrische vormen op te plaatsen, benadrukt u dit unieke karakter extra. Hoe je dat doet? Het is makkelijker dan je denkt! Alles wat je nodig hebt is een sjabloon met retropatroon, gladde sponsborstels en je favoriete verfset. Lees onze blog voor gedetailleerde instructies over het maken van decoraties op textiel.

SZA-TIL-054_photoA-800x800

Geef een reactie